Wolwedans Dunes Lodge

 

Wolwedans is de naam 4 kampen, elk met hun eigen specifieke karakter. Maar allen bevinden ze zich in het prachtige Namib Rand Reserve, een 200.000 ha groot stuk Afrikaanse woestijn in het zuiden van het land, 90 km ten zuiden van Sossuvlei. Dit stuk woestijn is één van de oudste ter wereld en is de vaste woonplaats voor de oryx, sprinbok, luipaard, hartebeest, vos, hyena, giraf en zebra. Daarnaast vindt u hier ook de geheimzinnige 'fairy circles' waarvan u er zelfs ééntje kan adopteren (we verzinnen het niet).

In deze adembenemende setting, de natuurlijke schoonheid van Zuid-Namibië, liggen Dune Camp, Dunes Lodge, Private Camp en Boulders Safari Camp. Dunes Lodge is een perfecte illustratie van glamping: elegant kamperen, met een warm onthaal en persoonlijke service voorop.

Wolwedans draagt duurzaamheid hoog in het vaandel: er wordt gewerkt met innovatieve bouwtechnieken, duuzame materialen en de impact op de omgeving wordt zo klein mogelijk gemaakt. Die visie past perfect binnen de idealen van het Namib Rand Reserve. Alle kamers zijn bijvoorbeeld ook op houten platformen gebouwd, om de (letterlijke) voetafdruk te verlagen. De 9 lodges (8 lodges en 1 familiechalet) zijn gebouwd op de top van een duinenkam waardoor u steeds een 360° panorama over de natuurlijke schoonheid gegarandeerd hebt. De lodges zijn opgetrokken uit hout, hebben een terras, een veranda en kunnen alle tentzeilen openen zodat u als het ware onder de sterren slaapt. In het restaurant verwacht u zich aan een innovatieve 'bush cuisine' met verse, organische producten uit de eigen moestuin en aangepaste Zuid-Afrikaanse wijnen, even van bij de zuiderburen afgenomen. In de spa kan u verschillende therapieën en massages uitkiezen. Voor alle gasten is er een gemeenschappelijk zwembad en zonnedek. De gemeenschappelijke faciliteiten omvatten twee lounges, boma, bibliothbar, wifi, wijnkelder, 3 eetruimtes, restaurant, terras en kampvuur.

Vanuit dit hotel kunt u op wandeling, safari, per paard de woestijn in, ... (uitsluitende in he NamibRand Reserve). Dit is bovendien de gedroomde plek voor (amateur)fotografen. Een echt unieke ervaring wordt het pas als u per helicopter of met een heteluchtballon boven de rode vlaktes zweeft.

Alles samen geeft de lodge slaapgelegenheid aan 20 personen, enkel kinderen vanaf 6 jaar zijn toegelaten. U bereikt het hotel na een kwartiertje rijden vanaf Wolwedans Airstrip.

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!