&Beyond Ngorongoro Crater Lodge

 

In Ngorongoro Conservation Area, letterlijk op het randje van de krater, ligt deze exclusieve lodge. Ngorongoro Crater is een uniek stuk natuur: in deze krater leven 25.000 dieren in het wild. U vindt er de leeuw, neushoorn, zebra, buffel, hyena, olifant, gazelle, massa's roze flamingo's en verschillende vogelsoorten. De Crater Lodge, die al vaak internationaal werd bekroond, ligt werkelijk  'on top of the world'. Wat ... een ... zicht !!

De leuze 'Versailles meets Masai' is best goed gekozen. Het hotel kiest voor een eclectische stijl van elegant, antiek, net niet decadent Victoriaans meubilair (blinkende spiegels, zijden gordijnen, te groot uitgevallen sofa's en grote, gouden kandelaars) in combinatie met een authentieke, Afrikaanse touch. Een blend van avontuur en klassevolle grandeur die werkt! U waant zich er een echte vorst. Dit hotel is perfect geschikt om verliefd te worden met Oost-Afrika.

Accommodatie

Het resort telt 30 suites, verdeeld over drie kampen:

  • het North Camp met twaalf suites
  • het South Camp met eveneens twaalf suites
  • het zeer exclusieve Tree Camp met zes suites.

De maximum capaciteit van het kamp is berekend op 60 personen.
Elke kamer heeft een eigen haardvuur en aanpalende badkamer met, zoals in elke kamer, een uniek panorama over de krater.  Elk kamp beschikt over een dineerruimte, zitkamer, badkamer met afzonderlijk bad en douche, privébutler en uiteraard een uniek zicht op de immense krater die zich onder je voeten toont. We zeiden Victoriaans, wel ... denk aan plafonds van bananenbladeren, zijden gordijnen, kroonluchters, open haard, ...

Sport en ontspanning

Uiteraard kan u met het hotel op 'game drive' doorheen het gebied, zelfs tot op de vloer van de krater, de spreekwoordelijke 'Tuin v an Eden'. De rangers volgden allemaal een opleiding aan één van de drie rangerscholen van &Beyond. Naast game drives zijn er ook 'walking safari's' gaande van enkele uren tot een volledige dagtrip. U kan ook de ruimere omgeving verkennen met daguitstappen naar Olduvai Gorge en Shifting Sands of een bezoek aan de lokale Hadzabe stam.

Op het hoteldomein zelf zijn er een tuin en terras.

Restaurants en bars

Ten midden van deze koninklijke setting kunt u genieten van de pan-Afrikaanse cuisine met lokale specerijen, terwijl de open haard voor een warme sfeer zorgt. Proefde u al eens een Amarula truffel van witte chocolade of een heerlijke aardappelgnochi met pesto van pompoenzaad?
U kunt ook op het dek van het restaurant dineren, of op uw eigen dek onder de Afrikaanse sterrenhemel. Of verkiest u een champagnedegustatie of een diner op de kratervloer, volledig verzorgd door de gastvrije staff van de lodge? Geen probleem! Mis tot slot zeker de indrukwekkende zonsopgang niet boven de vallei.

Dienstverlening

Tot slot: er is een privé-buttlerservice, een bibliotheek, een safarishop en wifi in de gemeenschappelijke ruimtes en kamer. Kinderen zijn welkom, safari kan enkel vanaf de leeftijd van 6 jaar.

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!