Benesse House

 

Kunsteiland Naoshima heeft maar één noemenswaardig hotel maar dan één die wel heel bijzonder is. Benesse House is een combinatie van een hedendaags museum en hotel: elke kamer en elke hoek van het hotel is opgesierd met moderne kunst (niet van de minste) en een deel van het hotel ligt simpelweg in het Benesse Museum. Een nachtje in de kunstsfeer wacht op u!

Het hotel / museum / hotelmuseum werd in 1992 ontworpen door Tadoa Ando, Japans toparchitect en winnaar van de gerenommeerde Pritzker Price. 

Accommodatie

Benesse House heeft vier gebouwen, vier verschillende hotelonderdelen elk op een verschillende plek op het eiland. Elk met een bijzonder eigen karakter en stijl.

 • Museum
  Dit hoteldeel ligt, zoals de naam doet vermoeden, simpelweg in het museum. Er zijn 8 kamers (4x twin / 4x Deluxe Twin) en 2 suites (1 Family Suite en 1 Museum Suite). Bij dit hotel hoort ook een leesruimte, café, boetiek en het restaurant 'Issen'. 
 • Park
  Dit houten gebouw, een vreemd materiaal voor architect Andao, heeft het grootste aandeel kamers van het eiland. Er zijn 39 kamers (19 Twin en Double / 20 Twin en Double Deluxe) en 2 Park Suites met telkens twee slaapkamers. Bij dit hoteldeel hoort ook een lounge waar u kan verdwalen in hopen kunstboeken.
 • Beach: 
  Dit hotelonderdeel heeft 8 suites: 6 Suites en 2 Double Suites met dubbel bed. 'Beach' ligt, opnieuw kon u dat wel vermoeden wellicht, het dichtst bij het strand.
 • Oval:
  Oval, hoog boven het eiland uitkijkend, heeft 4 Twin Rooms en 2 Oval Suites. Er loopt een monorail tot het museum. 

 

Restaurants en bars

Benesse House heeft een aantal verschillende restaurants en bars: museumrestaurant 'Issen' (in 'Museum') en het Terrace Restaurant Etoile de la Mer (met Franse keuken). In het museum is er ook een café en in 'Oval' is er een lounge waar u cocktails kan proeven. 

Sport en ontspanning

Uiteraard verblijft u op Naoshima Island voor een bezoek aan (één van) de verschillende musea op het eiland. Dan bent u hier aan het goede adres: u kan, bij verblijf in het Benesse House, ook 's avonds laat na sluitingstijd terecht voor een bezoek. Het hotel voorziet in een shuttle bus en verhuurt fietsen om u naar de uithoeken van het eiland te leiden. Vooral fietsen is, gezien de rust op het eiland en de korte afstanden tussen de verschillende plaatsen, ongetwijfeld de beste mogelijkheid het eiland te verkennen. In Benesse House is ook een spa. 

Dienstverlening 

In de boetiek van Benesse House koopt u kunstliteratuur, hebbedingen en souveniers. Ook het museum zelf beschikt over een eigen shop. 

Belangrijk: dit hotel dient lang op voorhand te worden vastgelegd gezien de beperkte accommodatie op Naoshima!

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!