Belmond Grand Hotel Timeo

 

Taormina is “een landschap waar je alles terugvindt wat lijkt te zijn gemaakt om de ogen, de geest en fantasie zoveel mogelijk te verleiden". Guy De Maupassant deinsde niet terug voor deze grote woorden, maar overdreef er geen enkele van. 

Langs de Siciliaanse ooskust ligt Belmond Grand Hotel Timeo Taormina. Het hotel heeft een setting die moeilijk te overtreffen is: naast de rotskusten en het Griekse Theater bovenop een indrukwekkende vallei. U krijgt er een duizelingwekkend zicht over de baai van Taormina enerzijds en de Etna, Europa's grootste vulkaan, anderzijds. Het hotel ligt op het uiteinde van Corso Umberto, de hoofdstraat in het stadje waar sobere kerken, winkeltjes en gezellige pleintjes elkaar afwisselen. De zee ligt op enkele minuten, Catania Airport op 60km rijden. 

Belmond Grand Hotel was het eerste hotel in Taormina en straalt nog steeds de glamour van weleer uit.

Op 5km van het hotel ligt 'Villa Sant'Andrea', het 'zusterhotel' van Timeo dat met een gratis privéshuttle tussen beide hotels kan worden bereikt. Hier zijn een fitness, kinderclub (Smile club) een strand met privécabines en bar. Als gast in Timeo kan u hier tevens gebruik van maken.

Accommodatie

Het Grand Hotel Timeo telt 70 kamers en suites, verdeeld over het Timeo Building en Villa Flora, op vijf rustige minuutjes wandelen. 

De kamertypes zijn de double rooms (vanaf 25m²), de Junior Suites (vanaf 32m²) en de suites (vanaf 40m²). Elke kamer beschikt over een tv, dvd-speler en internet; marmeren badkamer en een kingbed of twee twin bedden; de suites hebben eveneens een balkon of terras met fantastisch panorama. 
Wilt u het echt extravagant, kan u de Presidential Suite afhuren: deze in Italiaanse stijl opgetrokken suite, is verfijnd afgewerkt en heeft een180° zicht over de baai en de Etna. Deze suite (95m²) heeft 2 slaap-en badkamers en een jacuzzi in openlucht.

Restaurants en bars

Het hoofdrestaurant 'The Restaurant' mengt de Siciliaanse en Mediterraanse keuken op een perfecte wijze; lokale specialiteiten en seizoensgebonden ingrediënten genieten de voorkeur. Denk daar een lekker regionaal wijntje, een ondergaande zon en een fantastisch panorama vanop het buitenterras bij; en uw avond kan niet meer stuk. Het Literacy Terrace wedijvert met het restaurant als het om het panorama gaat; in de bijhorende bar bevindt u zich in de wintertuin. 
Naast het zwembad ligt de Poolside Bar- en Restaurant. In de eerste kan u tijdens uw ontspannende, hete middag genieten van cocktails en lichte snacks; in de tweede worden pizza, salades en verse vis geserveerd tijdens uw rustig middagje aan het zwembad. 

Sport en ontspanning

Belmond heeft een fijn zwembad met terras; voor de kleinster is er de Kids'Club. Puur zen is de wellness (van massage, sauna en stoombad voorzien); actiever gaat het er in de fitnessruimte van het hotel aan toe.
Trekt u er op uit om het Siciliaanse oosten te verkennen, dan kan het hotel u helpen met een fijne uitstap: een phototour, een bezoek aan het Griekse Theater of Mount Etna, een boot-of helikoptertour, een rondleiding op de wijngaarden van de Etna of ... de Godfather Tour! In die laatste trekt u in gezellige, kleurrijke Fiat 500-bolides door het prachtig glooiiende Sicilië. 

Dienstverlening

In Grand Hotel Timeo wordt werk gemaakt van een 'digitale bibliotheek', waar 3.000 weekbladen in 18 verschillende talen beschikbaar worden gesteld voor de hotelgasten. Hiervoor zijn e-readers voorzien die u gratis kan ontlenen. 

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!