House of Jasmines

 

Het 'House of Jasmines' is een zeer verfijnd, klein hotelletje, niet ver van Salta. Tegenwoordig lid van Relais & Châteaux, was het een eeuw geleden nog een privédomein. Het landelijke gelegen luxe-boetiekhotel, nu in de zorgende handen van de Fenestraz familie, is ideaal voor mensen die de stad Salta willen bezoeken maar niet in de stad willen verblijven. House of Jasmines is een koloniaal landhuis met slechts veertien kamers, een zwembad, een spa, een manège en restaurant, te midden van een uitgestrekt hectare groot park aan de voet van de Andes. U rijdt het domein op langs een statige oprijlaan met eeuwenoude eucalyptusbomen. Vanaf dan overheerst een huiselijke, warme sfeer: de open haard knettert onophoudelijk, de maaltijden worden bereid met verse groenten en fruit uit de wintertuin en het hotel baadt in warme bruine en beige tinten. 

 

Accommodatie

Het hotel telt slechts 14 kamers. Deze zijn verdeeld in volgende kamertypes: de Standard Room (zicht op het park), de Junior Suite (voorzien van een eigen woonkamer en terras met zicht op de bergen), de Suite (eigen woonkamer en terras, verder gelegen op het domein) en de Higher Room (geschikt voor families, kunnen worden aangesloten op één van de drie suites).

Restaurants en bars

'La Table de House of Jasmins' serveert lokale gastronomie met regionale producten. Groenten, fruit en kruiden komen rechtstreeks uit de eigen wintertuin. Het diner is hier fantastisch: een heerlijk malse biefstuk, perfect gebakken in de open keuken, overgoten met een heerlijke pepersaus en een Reserva Colomé erbij ... 's Zomers geniet u op het terras, op koudere dagen kan u dichter aanschuiven bij de open haard in het restaurant. 

Sport en ontspanning

U kunt zalig nietsdoen in de enorme tuin van het hotel: u kunt door de groentetuin wandelen en de rozen die er gekweekt worden bewonderen. Geniet van het buitenleven kan tijdens een wandeling of rafting; met een zwempartij in het verwarmde buitenzwembad, een golfpartij of een paardrijtocht in de buurt. Ook mountainbike, klimmen en paddlebal zijn mogelijk op of rond het hoteldomein. Het is een uitdaging om de beginselen van polo te leren bij de dichtbij gelegen Club La Loma de Zamora. In de spa (300 m²) zijn een sauna, hammam, terras en diverse behandelingskamers.

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!