Pikaia Lodge (Traveller Made)

 

Pikaia Lodge ligt op Santa Cruz, één van de Galapagoseilanden, omringd door de indrukwekkende natuur van het eiland aan de rand van een uitgedoofde vulkaankrater. U bevindt zich hier 450 meter boven zeeniveau op een 31ha groot domein. Pikaia Lodge is een groene eco-lodge die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, maar dat bovendien weet te combineren met een vijfsterrenservice, luxe en stijlvol comfort. Het hotel is de ideale uitvalsbasis om een sportieve, avontuurlijke vakantie te beleven in één van de prachtigste natuurgebieden ter wereld. 

Het hotel is genaamd naar de 'Pikaia Gracilens', het eerste wezen dat evolueerde naar een gewervelde zo'n 500 miljoen jaar terug. Ook de naamkeuze van het restaurant, bar en lounge verwijzen naar de evolutieleer en de rol die Galapagos daarin speelt. 

Het hotel is bereikbaar vanaf Baltra Airport. 

 

Eco, zegt u?

De Galapagos-archipel is voor 97% natuurgebied. Elke accommodatie op één van de eilanden, zoals de Pikaia Lodge, doet er dus logischerwijze alles aan om zo ecologisch en duurzaam mogelijk te functioneren. De Pikaia Lodge gaat daar wel heel erg ver in en zet constant alles op alles om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Er wordt stevig gerecycleerd, zonnepanelen trotseren de daken, de bouw is gerealiseerd met duurzame, lokale en propere materialen (zoals hout dat niet uit tropisch regenwoud komt) en verder is er ook LED-verlichting, een doordacht waterbeheer en gebruik van LPG-gas. Alle uitstoten en verbruiken worden daarnaast heel zorgvuldig bijgehouden en verwerkt. 

Accommodatie

Pikaia Lodge telt slechts 14 kamers: 6 Terrace Rooms (61m² met terras), 6 Balcony Rooms (61 m² met balkon) en 2 suites (beiden 74m²), allen met een hedendaags en fris design. De Garden Suite heeft een privétuin bij de kamer, de Pool Suite heeft een eigen terras en tuin met zwembad. Elke kamer beschikt over een thee- en koffiemachine, TV, DVD, ipad-dock, bar, haardroger, minikluis en een dagelijkse portie vers fruit op de kamer. De kamers zijn ruim en erg licht met grote ramen die u de hele dag door verzekeren van een uitkijk over het fantastisch groene landschap. 'A room with a view' wordt hier wel heel erg duidelijk ...

Restaurants en bars

Pikaia Lodge blinkt uit in verfijnde gastronomie. Daarvoor kan u als bezoeker terecht in het Evolution Restaurant, zowel voor een uitgebreid ontbijt, de lunch als diner. De keuken heeft een geslaagde mix van het beste uit Peru en Ecuador met de verse 'catch of the day', rijst, garnalen, kreeft, ... Genieten van een coupe champagne of nippen van een exotische cocktail kan probleemloos in de DNA-Bar. 

Sport en ontspanning

Galapagos biedt een hele waaier aan mogelijkheden om de immens rijke natuur van het eiland te verkennen. U kan ook vissen, kayakken, surfen, scubadiven, snorkelen, mountainbiken, ... Aan avontuurlijke buitenactiviteiten geen gebrek.
Of wat dacht u van 'turtle watching' of een bezoek aan een suikerraffinaderij / koffieplantage? In het hotel zelf is er een infinity pool met zonnedek en de Sumaq-Spa. Helemaal tot rust komen kan in de 'Homo Sapiens Explorers Lounge' waar een TV, DVD-speler, 3D-bril en audioapparatuur voor handen zijn; hier worden regelmatig ook kunst- en fotografietentoonstellingen georganiseerd. Wie tijdens zijn verblijf graag even wil wandelen, joggen of fietsen in de buurt kan gebruik maken van de 3,5 km aan paden rond het domein. 

Dienstverlening

Het spreekt voor zich dat u op verkenning moet op de eilanden wanneer u op Galapagos verblijft. Het hotel organiseert daartoe ook zelf verschillende landexcursies op Santa Cruz of privé yacht-excursies naar naburige eilanden.

Dit hotel is een Traveller Made-hotel. Bij boeking via ons kantoor (Traveller Made-kantoor) voor dit hotel geniet u daarom ter plaatse van tal van voordelen.

Andere accomodaties in in Galapagoseilanden

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!