The Wickaninnish Inn

 

Met rechtstreekse toegang tot Chersterman Beach, op de verlaten westkust van Vancouver Island en aan de rand van het Pacific Rim Nature Reserve ligt dit hotel op een uitstekende locatie om de Tofino Region te verkennen. Het situeert zicht op een rotspunt, omgeven door water langs drie zijden en een eeuwenoud bos als achtergrond. Het hotel ligts op slechts 5 km afstand van Tofino. The Wickaninnish Inn, dat zich profileert als 'groen hotel', werd opgericht in 1955 als familiebedrijf en is sindsdien uitgegroeid tot een vaste waarde in de regio. Het hotelinterieur is erg authentiek en karaktervol: ceder-en sparrenhout, steen en drijfhout met overal grote ramen. Op dat laatste is een hele filosofie gebouwd: in elke kamer is een unieke stoel uit wrakhout geplaatst en in de foyer staat het 'masterpiece'. De slogan van het hotel lijkt, wat ons betreft, alvast perfect op zijn plaats: "rustieke elegantie aan de rand van de natuur".

 

Accommodatie

Het hotel telt 75 kamers, allen met balkon en zicht over Chesterman Beach, sommigen ook met zicht over het eeuwenoude bos aan de rand van het hotel. De kamertypes zijn de volgende: Canopy Suite, Chesterman Beach Loft, Frank Island Suite, Beachcomber Suite, Beach Deluxe Rooms, Premier Room, Pointe West Deluxe, Pointe South Deluxe en Pointe East Deluxe.

Restaurants en bars

'The Pointe Restaurant' is een toprestaurant, gekend in de ruimere omgeving van Tofino, met een keuken van de Pacifische noordwestkust. De lounge 'On the rocks' serveert frisse cocktails, een lokaal wijntje en scotches. Het 'Driftwood Café' is een verborgen plekje met open haardvuur: lekkere smoothies, espresso's, snacks, ontbijt en wijn of bier.

Sport en ontspanning

De 'Ancient Cedars Spa' verwelkomt u met allerlei behandelkamers en yogasessies. Hebt u nog energie over na uw daguitstap, kan u fitnessen met zicht op de Pacifische Oceaan. Het Chesterman Beach is ook de uitvalsbasis om te gaan surfen op het water van de Pacifc, al is het maar om de surfers gade te slaan voor het strand van het hotel.

Dienstverlening

Op de mezzanine bevindt zich de hotelbibliotheek, er is een houtsnijatelier waar u workshops kan volgen en er zijn twee Lexus RX450h waarmee u een 2uur durend ritje kan maken in de omgeving. Bij de receptie kan u ook van verschillende pakketten gebruik maken: een culinair pakket, een romantisch verblijf, een verblijf met rondreis op Vancouver Island, ... In de winterperiode (november - februari), het 'stormseizoen' organiseert het hotel zelfs speciale arrangementen rond de winterstorm, die hier aan de westkust van Vancouver Island erg hevig tekeer kan gaan.

Andere accomodaties in in Tofino

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!