Silver Tip Lodge

 

Een 'wilderniss adventure' pur sang, home away from home! Zowel 's zomers als in wintertijd. 


Silver Tip Lodge ligt ten midden van de Cariboo Mountains in de schaduw van de Rocky Mountains in British Columbia. Ruwweg ligt het gebied tussen Jasper NP en Vancouver. De setting is een postkaartje waard: de oevers van een baai in het Quesnel-meer, vandaaraf loopt een aardepad de diepbeposte heuvelrug vol naaldbomen op naar een houten,verborgen chalet. Dit alles tegen een achtergrond van indrukwekkende, in winterijd, besneeuwde bergtoppen.
De lodge werd gebouwd eind jaren 60 en moest oorspronkelijk dienst doen als 'ontspanningsplek' voor de vissers en jagers na hun dagelijke taken; sinds 2002 is de Silver Tip hier gevestigd.

Het resort laat zich omschrijven als 's werelds beste private ski-en vislodge, afhankelijk van het seizoen waarin u afreist. U bepaalt hoe uw verbijf er uit gaat zien, u plant de dag en er is een maximale flexibiliteit. En vooral u bent er nagenoeg alleen: alleen aan het meer of  alleen op de skipistes. Een skipiste helemaal voor u alleen trouwens, de hele dag door!

Het hotel is niet bereikbaar per openbare weg, u moet het met het watervliegtuig, kleine heli of per boot doen.Vanaf Vancouver kan u vliegen naar Williams Lake, vanwaar een 40 minuten durende helivlucht u tot aan de lodge brengt. Ook vanaf Kelowna en Calgary zijn charters mogelijk. Maar tegenover die lange rit staat wel de grootst mogelijke stilte en het grootst mogelijk comfort voor in de plaats.

 

Accommodatie

Aan het oostelijke einde van het 100 kilometer lang uitgestrekte Quesnel Lake, wacht de Silver Tiop Lodge op uw komst. Dit rustiek, afgelegen en uitermate intieme resort baadt in de luxe.
Er zijn 8 charmante lodges met badkamer; verderop is een cabine met 2 kamers en bijhorende badkamers. 20 personen is het maximum aantal gasten in de lodge. 

Restaurants en bars

De wijnlijst is eindeloos, de maaltijden zijn exquis. Schuif aan tafel in de gezellige, intieme en warme Dining Room. 

Sport en ontspanning

Winter @ Silver Tip: de Cariboo Mountains zijn niet onaardig om te skiën. Hier bevindt u zich in een 1 440 km² groot skigebied met onbeperkte mogelijkheden.
De helikopter van het hotel staat steeds tot uw beschikking, u geeft simpelweg aan wanneer u zich naar de toppen wil begeven. Daarmee kan u ondermeer gaan heli-skiën.
De pistes zijn maagdelijk wit, u bent diegene die als eerste sporen mag achterlaten, elke dag weer.

Zomer @ Silver Tip: Een skiresort in zomer? Kan best!
In zomertijd verplaatst de activiteit in het resort zich van de piste naar Quesnel Lake, het diepste zoetwaterfjord-en meer ter wereld. Het is het perfecte decor om er te (vlieg)vissen op regenboogforellen. Vanaf de lodge staat u in een paar passen aan het meer of vliegt u naar één van de nabijgelegen meren in de bergen.
Ook als u het vissen liever aan u voorbij laat gaan, is de lodge geschikt voor u. U kan er heli-hiken (de zomerse variant van het heli-skiën), zonnebaden aan het privestrand of simpelweg genieten van de prachtige natuur: u ziet er beslist grizzlyberen, elanden, zwarte beren, bevers, berggeiten,..

Op elk moment van het jaar kan u in het hotel terecht in de spa chalet met (outdoor) sauna, de hot tub en stoomcabine. De spa kijkt uit over het idyllische meer.

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!