Kenia

Kenia is hét ware dierenparadijs bij uitstek. Honderden soorten dieren hebben hier hun habitat, de belangrijkste zijn de Grote Vijf (buffel, olifant, neushoorn, leeuw en luipaard), maar ook giraffen, nijlpaarden, zebra's, ... U ontdekt ze op een safari; Kenia was het eerste echte safariland van Afrika. Een onvergetelijk schouwspel is de grote seizoenstrek van honderdduizenden gnoes, zebra's en gazellen. Deze overweldigende natuur, in combinatie met diverse traditionele stammen, spierwitte stranden en een azuurblauwe zee, maakt van Kenia een ideale vakantiebestemming.

Het Amboseli National Park is een van de meest populaire parken in Kenia. Bij mooi en helder weer is het namelijk prachtig om de Kilimanjaro op de achtergrond te zien tijdens uw safari door het park. Het is er echt schitterend, zeker voor de mensen die van olifanten houden. Er komen zo'n 1200 olifanten voor met enorme slagtanden. Stropers mogen namelijk niet in dit park komen. Amboseli betekent "plaats van water" maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Nu is het vooral dor en stoffig. Wel zijn er bronnen van ondergrondse rivieren van de Kilimanjaro die voor permanente waterplaatsen zorgen voor de dieren in het park.

Masai Mara National Reserve is een zeer mooi reservaat. In dit park leven naast de wilde dieren ook het Masai volk. In dit park vindt ook de jaarlijkse migratie plaats: grote kuddes gnoes, gazellen en zebra's trekken dan van de Serengeti naar het door regen frisgroen geworden Masai Mara. Deze grote trek is erg bijzonder om te zien, al moet u wel een tikkeltje geluk hebben: de trek vindt plaats van juli tot oktober maar zekerheid is er nooit. In het park leven veel leeuwen, de kans is groot dat u een troep jagend tegen komt. Verder zijn ook luipaarden, cheetahs, hyean's, gieren en jakhalsen aan het werk te zien.

Andere must-sees in Kenia: het Victoriameer, de Great Rift Valley (met zijn alkalinemeer waar bontgekleurde vogels het voor het zeggen hebben), Samburu (een droog semi-woestijngebied) en Tsavo National Park, Kenia's grootste wildpark.

 • De hoofdstad van Kenia is Nairobi
 • Vanuit Zaventem bent u +/- 8u onderweg
 • De ideale periode om naar Kenia te reizen is tussen december en februari en tussen juni en september (Grote Trek, hoogseizoen)
 • Een bezoekje waard:
  Masai Mara
  Nairobi
  Amboseli National Park
  Centraal Kenia
  Lake Naivasha
  Hell's Gate National Park
  Lake Nakuru National Park
  Nakuru
  Mombasa
  Tsavo National Park
  The Rift Valley