La Réunion

Het vulkanische, opstandige eiland La Réunion kreeg de Portugezen en de Britten aan land. Maar het waren de Fransen die bleven en het tot vandaag de dag als Frans overzeese gebied hanteren. Île Bourbon, zoals de Fransen het vaak noemen, is het meest afgelegen gebied van de EU: men betaalt er met de euro, het eiland wordt administratief geregeld vanuit Parijs en de Franse driekleur is de nationale vlag. Reizen naar Réunion doet u in de eerste plaats voor zijn weergaloze, tropische fauna en flora met verschillende vulkanische valleien en regenwoud aan zee. Kleurrijk, anders en geheimzinnig, maar vooral dringend te ontdekken!

Het 2.500 km² groot eiland, een Franse kolonie tot 1946, ligt in de Indische Oceaan ten oosten van Madagascar en zo'n 200 km ten zuidwesten van Mauritius. Het eiland lijkt alsof een reusachtige, drijvende berg uit de oceaan steekt: in het zuidoosten ligt de Piton de la Fournaise (2631m), in het noordwesten liggen drie aanééngeklitte keteldalen (cirques). Het keteldal van Mafate kan u enkel te voet verkennen, het dal van Cilaos is een dorp dat zich tegen de berghelling ontvouwt en het keteldal van Salazie is een sprookjesachtig decor van watervallen en rivieren. Op een klein eiland als Réunion in één dag van zeeniveau naar bergen tot 3.000 m klimmen, kan niet anders betekenen dan een schokkende, bruuske aanval op uw oren. En ogen ... : tussen dit rollende landschap liggen lagunes, tropische tuinen, stukken regenwoud en natuurlijk de immer aanwezige nabijheid van de zee. 

Het gebied heeft een bijzondere creoolse cultuur, zeker in hoofdstad Saint-Denis (850.000 inwoners) kunt u hier niet aan ontsnappen. De stad, waar de meeste toeristen aankomen, ligt in het uiterste noordpunt van het eiland. 

Vooral voor wandelaars is Réunion een must. De wandelpaden lopen dwars door het magische eiland, door alle regio’s, via indrukwekkende landschappen, adembenemende keteldalen, vlakten, bossen, diepe ravijnen en tot aan de vulkaan Piton de la Fournaise. Er is een wandelnetwerk van ca. 1.200 km, vooral de lavaroute is zoals ze klinkt: veelbelovend! Ook alle watersporten worden hier beoefend. Wat dat betreft, is Réunion ideaal om te surfen, diepzeeduiken of te vissen. Ontdek het eiland ook vanuit de lucht, in een ULV, een helikopter of door te zweefvliegen. Vanuit de helikopter krijgt u een adembenemend zicht: u zweeft dwars door de ravijnen of scheert rakelings langs de vulkaan. Kortom: voor alle sportliefhebbers is Réunion een waar paradijs! Ter land, ter zee of in de lucht, er is voor elk wat wils...

Gewoon lekker lui aan het strand liggen, kan hier ook: het zuidelijke strand Grande Anse, dat in het weekend zeer druk bezocht wordt door de bewoners van La Réunion, is het enige strand van het eiland dat omzoomd is door kokospalmen. Het zand is er wit en zwemmen… verboden, wegens de stromingen en de haaien. Maar wees gerust, een afgesloten bassin dat van de open zee wordt afgeschermd door een barrière van rotsen zorgt dat u toch veilig kunt zwemmen. Dit onder het toeziend oog van 'Z’indien couché', zoals de Cap de Grande Anse wordt genoemd. 

 • De hoofdstad van La Réunion is Saint-Denis
 • De ideale periode om naar Réunion te reizen is tussen mei en november. Van juni tot september kunt u walvissen spotten.
 • Een bezoekje waard:
  Sous le Vent
  Saint-Denis
  Saint-Paul
  Piton des Neiges
  Fôret de Bébour

onze trips in
La Réunion

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!