Bazaruto Archipel

Mozambique kan je bezwaarlijk een ‘populaire’ bestemming noemen, maar de Bazaruto Archipel is wel in trek bij de ‘meerwaardezoeker’.

De archipel met zes eilanden (Bazaruto, Benguerra, Margaruque, Banque, Shell en Santa Catalina) ligt voor de kust van Vilanculos, een stad met een internationale luchthaven, zodat de eilanden al bij al gemakkelijk te combineren zijn met safari’s in Botswana of Zuid-Afrika.

De exclusieve lodges en resorts liggen op de grootste eilanden, Bazaruto en Benguerra. Dat eerste eiland is best de moeite waard. De ene kant is dichtbegroeid, met kleine zandstranden, terwijl de andere kant bedekt is met metershoge duinen, geschikt voor ‘sandboarding’, de zanderige variant van snowboarden.

Bovendien is het bij vissers bekend als een van de beste locaties voor het vissen op marlijn. Ook voor duikers is er heel wat te zien, zoals onder andere het wrak van een Joegoslavisch vrachtschip dat in de tweede wereldoorlog door een Japanse duikboot werd gekelderd, net als enorme manta’s. die je zelfs vanuit een vliegtuig kunt spotten.

  • De ideale periode om Bazaruto Archipel te bezoeken:
    • juni
    • juli
    • augustus
    • september

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!