Senegal

Senegal als ideale vakantiebestemming! Een landschap vol schakeringen geel, roestbruin en beige, lange witte zandstranden, indrukwekkende mangroves, een hip muzieklandschap, een afbrokkelende, koloniale erfenis en ongelooflijk vriendelijke mensen maken het een geweldige plek voor reizigers die de Afrikaanse cultuur willen ontdekken. Senegal wordt vaak benoemd als de perfecte, laagdrempelige kennismaking met zwart-Afrika en het Afrikaanse continent.

"Het Afrikaanse landschap oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Nu eens kalm, dan weer woest, statig en verzengend tegelijk. Altijd onbereikbaar."

Senegal bevindt zich in het westen van Afrika. Aan de westkust van het land ligt de Atlantische Oceaan, buurlanden zijn Mauritanië, Mali, Guinee en Guinee-Bissau. Gambia hoort ook in dit rijtje, maar ligt min of meer in Senegal, een land in een land als het ware. Het land is zes keer zo groot als België. Senegal is over het algemeen erg vlak, maar diverse geografische streken maken een verdeling in het land: in het noorden vindt u de Sahel (het steppegebied van de Senegal-rivier), in de streek van Fouta en het Ferlogebied vindt u halfwoestijn en in het zuiden van het land (Casamance en Gambia) bevindt zich een nogal vochtig subtropisch gebied. Hier ziet u dan voornamelijk dichtbegroeide tropische oerwouden met bosrijke savannes. 

Senegal heeft heel wat te bieden: het koloniale Saint-Louis in het noorden, vogelpark Djoudj, de Sine-Saloumdelta met zijn mangroves, Lac Rose, het hectische Dakar, het schelpeneiland Joal-Fadiouth, slaveneiland Île Gorée, ... U kan lekker luieren in M'Bour, Nianing of Saly of duiken bij Pointe des Almadies.

 

 • De hoofdstad van Senegal is Senegal
 • Vanuit Zaventem bent u +/- 5,5u onderweg
 • De ideale periode om naar Senegal te reizen is in de Belgische winter (oktober - april), juli mits regenbuien ook mogelijk.
 • Een bezoekje waard:
  Dakar
  Lac Rose
  Nationaal Park Djoudj
  St. Louis
  Nationaal Park Langue de Barbarie
  Nationaal Park Delta de Siné Saloum
  Casamance
  Mbour / Saly