Seychellen

U bent van plan een reis naar de Seychellen te maken? Lucky you! Moeder natuur was zeer genereus met deze 115 eilanden verspreid in de Indische Oceaan en heeft hen rot verwend. De stranden zijn de grote attractie, dat is onbetwistbaar. Hier kan u genieten van de zon, op onderzoek trekken in het regenwoud en richting koraalrif, relaxen op de maagdelijke stranden, scubaduiken of snorkelen. Klinkt oké, toch?

De stranden van de Seychellen zijn werkelijk magisch: uitstekende linten van wit zand met prachtig turkoois water, weelderige heuvels en grote keien. En nergens iemand in zicht. Naar welke eiland moet u gaan? Denk hier niet te veel over na! Eén van de drie belangrijkste eilanden: Praslin, La Digue of Mahé - het bergachtige interieur dat de thuisbasis is van het Morne Seychellois National Park - of eender welk afgelegen eiland. U wint hier altijd de lotto!

Met zijn dromerig karakter, zijn de Seychellen niet verwonderlijk een veelgemaakte keuze voor een huwelijksreis. Maar er is veel meer te doen dan gewoon een fles champagne te openen met uw geliefde in een luxe hotel. De Seychellen hebben een reputatie als een paradigma van ecotoerisme. De Seychellen is een top plek om vogels en reuzenschildpadden in hun natuurlijke habitat te spotten. Een grote levende wereld ligt net onder de turkooize wateren, die duikers van alle niveaus wenken. Als u de stranden moe bent kunt u zich in het binnenland over de junglepaden wagen, genietend van lekker eten of geniet van het sublieme ontspannen tempo.  Ja, dit paradijs is toegankelijk voor ons allemaal.

Bovenop de ultraluxueuze topaccommodaties heeft de Seychellen tal van schilderachtige, betaalbare self-catering faciliteiten, restaurants en pensions. Maar het blijft een duurdere bestemming, de toeristische autoriteiten zijn nu gericht om de komst van de gewone toerist te bevorderen.

 • De hoofdstad van Seychellen is Victoria
 • Vanuit Zaventem bent u +/- 15u onderweg
 • De ideale periode om naar de Seychellen te reizen is tussen juli en september (25 - 30°C).
 • Een bezoekje waard:
  Mahé
  Praslin
  La Digue
  North Island
  Fregate Island
  Bird Island
  Silhouette Island
  Desroches
  Denis Island