Serengeti National Park

Het immense Serengeti National Park (14.765 km²), Tanzania's grootste nationaal park, bezit de grootste concentratie katachtigen ter wereld. Er zijn meer dan 35 soorten zoogdieren en 500 vogelsoorten om te ontdekken.

De Serengeti biedt een aantal uiteenlopende biotopen: van de immense vlakten in het zuiden over de beboste valleien van het westen, de streek van de Kopjes in het oosten tot de savanne in het noorden. Bovendien wordt het gebied nog doorkruist door een rivier die heel wat dieren aantrekt, zoals buffels, giraffen, antilopen en katachtigen.

Maar wie Serengeti zegt, zegt in de eerste plaats 'the big migration'. Tussen januari en mei verzamelen spontaan grote kuddes zebra’s en gnoes (soms wel tot zo'n 50 km lang) zich op de vlakten van de Serengeti voor een tocht van zo'n 800 km. Met meer dan 2 miljoen exemplaren vormen ze de grootste jaarlijkse dierenmigratie ter wereld, op zoek naar vers groen gras. Rond de tijd van februari worden er in de kudde bovendien zo’n 400.000 jonge gnoes geboren, wat bijgevolg heel wat roofdieren aantrekt. Die enorme kuddes trekken, als ware het georchestreerd, in wijzerzin door de Serengeti, en komen tegen september op de grens met Kenia. In het regenseizoen van november-december blijven ze in de Mara-regio en trekken nadien weer naar het zuiden de Serengeti in. Eens op de vlaktes herhaalt de cyclus zich, en begint de gigantische troep opnieuw aan zijn hachelijke reis door de Serengeti. Een bizar

Serengeti NP is het enige park in Tanzania waar u een ballonvaart kan maken over de vlaktes, een absolute aanrader. 

  • De ideale periode om Serengeti National Park te bezoeken:
    • juli
    • augustus
    • september

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!