Zimbabwe

Zimbabwe heeft een afwisselende natuur, een grote portie erfgoed en een nieuwe wind die het land vertrouwen in herstel geeft.

De Victoria Falls zijn een must-see. Livingstone zag als eerste blanke ooit de watervallen, sindsdien groeide het uit tot een toeristische trekpleister. De donderende rook zijn 1.700 m breed en tot 110 m hoog. Zimbabwe deelt de watervallen met buurland Zambia.

Andere bezienswaardigheden in het land zijn vooral nationale parken en meren: Lake Kariaba, Matusadona NP (en mopanebos), Mana Pools National Park, Matobo Hills National Park en Hwange NP. U spot er 'the big five', elanden, zebra's, kudu's, gevlekte hyena's, nijlpaarden, vogelsoorten, ... Vooral de olifantenpopulaite (en dan in het bijzonder in Hwange) is enorm de moeite waard.

De Great Zimbabwe Ruins zijn regelmatige, rechthoekige granieten stenen die een geweldig complex vormen. Ze zouden hier zijn geplaatst in de 13e en 14e eeuw.  

  • De ideale tijd om naar Zimbabwe te reizen is van maart tot september. De Zimbabwaanse zomer (november - maart) is nat en warmer.

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!