Bhutan

Bhutan is geen gewone plaats. Het is een Himalaya koninkrijk met een reputatie van mysterie en magie, waar een traditionele boeddhistische cultuur zorgvuldig mondiale ontwikkelingen omarmt.

De Bhutanesen zijn trots op de duurzame benadering van toerisme in overeenstemming met de filosofie van het bruto nationaal geluk. Ten eerste, om een mythe te ontkrachtigen: er staat geen limiet op het aantal toeristische. Bezoekers betalen een minimumtarief van US$ 250 per dag, waardoor het land een van 's werelds duurste bestemmingen lijkt. Maar deze vergoeding is all-inclusive – accommodatie, maaltijden, vervoer en een officiële gids. U hoeft dus niet in grote groep te reizen, u kunt uw eigen reisroute zelf bepalen.

Bhutan heeft vele verrassingen. Het is een land waar de rijst rood is en pepers niet alleen een kruid zijn maar het belangrijkste ingrediënt. Het is ook een zeer boeddhistisch land, waar kloosters deel uitmaken van het dagelijkse leven, en waar reusachtige beschermende penissen worden geschilderd naast de ingang van vele huizen. Terwijl het zijn boeddhistische tradities zichtbaar onderhoudt, is Bhutan geen museum. De Bhutanesen zijn goed opgeleid, liefdevol en levendig.

Wanneer u Bhutan bezoekt, zult u een van de weinigen zijn die de natuurlijke charme van dit prachtige land mag ervaren. Wettelijk gezien moet ten minste 60% van het land bebost blijven voor alle toekomstige generaties. U zult Bhutan’s natuurlijke wonderen zelf beleven wanneer u door de schitterende bergpassen reist  - met rododendronbloesems in het voorjaar. Botanische rijkdom en unieke zoogdieren en vogels worden beschermd in verscheidene nationale parken, en een trekking door de Bergen is een van de beste manieren om de Himalaya te ontdekken.

Dus waarom zoveel geld uitgeven om naar Bhutan te reizen? Ten eerste is er het fantastische landschap van de Himalaya, waar de met besneeuwde pieken hoog boven de in mist verhulde oerbossen stijgen. De voornaamste bezienswaardigheden zijn de majestueuze fortachtige dzongs en kloosters. De unieke architectuur belichaamt de boeddhistische cultuur en is de perfecte achtergrond voor spectaculaire tsechus (dansfestivals). Dan hebt u nog de textiel en ambachten, boogschietwedstrijden, hooggelegen trekking routes, en prachtige flora en fauna. Als dat niet 'Shangri La' is, komt het wel zeer dichtbij!

Het westen van Bhutan is de regio die het meest toeristen ontvangt. Hier zijn verschillende redenen voor. Het is het centrum van het Drukpa volk en hier bevinden zich ook de grootste luchthaven, de hoofdstad, de populairste festivals en de spectaculairste dzongs. Gebedsvlagjes wapperen aan haast elk dak, mannen en vrouwen kleden zich in de traditionele stijl, chortens en stupa’s versieren de oevers van de rivier en kloosters heersen over de bergtoppen. Het westen is een uitstekende introductie van dit magisch land.

 • De hoofdstad van Bhutan is Thimphu
 • Vanuit Zaventem bent u +/- 10u onderweg
 • De ideale periode om naar Bhutan te reizen is mei en september-oktober
 • Een bezoekje waard:
  Thimphu
  Paro
  Wangdue
  Bumthang