China

China is een groot land met al even grote contrasten. Terwijl de uitgestrekte en dunbevolkte Gobiwoestijn en het Himalayagebergte een groot deel van het binnenland beslaan, liggen de enorme steden en vele dorpen in de vruchtbare en laaggelegen oostelijke helft van China.

China is een afwisseling van moderne grote steden en kleurrijke dorpen. Beijing, Chengdu en Guangzhou zijn tegenwoordig bruisende steden met hypermoderne winkelcentra, maar de sfeer van het oude keizerrijk is nog goed te proeven in de Verboden Stad in Beijing of de oude ommuurde stad Pingyao, een tijdmachine naar het Chinese verleden. De voormalige hoofdstad Xi’an is een bijzonder drukke, maar ook gezellige stad. Ook in veel dorpen is de sfeer van de oude Chinese volkscultuur nog terug te vinden, maar tegenover de levendigheid van het straatleven in de traditioneel gebleven gebieden, voltrekt zich in een ijltempo de modernisering van veel plaatsen. De overblijfselen van een 5000 jaar oude cultuur en het prachtige landschap van China bieden een groot aantal toeristische mogelijkheden. 

Via de kustvlakte monden de twee grootste rivieren, Huangho en Yangtze, in de Gele Zee uit. De zuidkust is bergachtig en telt vele eilanden. Met een kustlijn van bijna 6000 km zijn er in China uiteraard heel wat stranden te vinden waaronder enkele erg mooie. Populair is bijvoorbeeld het Beidaihe strand ten oosten van Beijing. Mooie stranden zijn ook te vinden in Qingdao, ten zuidoosten van Beijing. Het Huiquan strand daar is één van de populairste stranden onder toeristen. Op het tropische eiland Hainan, in het zuidoosten van China, is het ook in de winter goed toeven aan de stranden van onder meer Tianya Haijiao en Dadonghai. China is van plan Hainan voor 2020 uit te bouwen tot een topbestemming inclusief luxueuze vakantiecomplexen. Nog een goed strand, dankzij de aanwezigheid van onderkomens voor gasten en een gemiddelde watertemperatuur van 23 graden, is Beihai Silver Beach: 24 km aan zacht zilverzand aan de zuidkust van China, niet ver van Vietnam.

De bekendste bezienswaardigheden in China zijn ongetwijfeld Beijing (met onder andere de Grote Muur, de Verboden Stad, de Tempel van de Hemel en het Zomerpaleis), de oude hoofdstad Xi’an (vanwege het beroemde terracottaleger van de eerste keizer en de binnenstad zelf) en het schilderachtige karstgebergte van Guilin en de rivier de Li. In Oost-China zijn Shanghai, Hangzhou en Suzhou populaire bestemmingen, maar ook de oude handelsstadjes Zhouzhuang en Tongli tussen Shanghai en Suzhou zijn zeker de moeite waard. De zomerresidentie en het jachtverblijf van de Mandsjoekeizers in Chengde, te combineren met een bezoek aan Beijing, zijn ook aanraders. De rivier de Yangzi trekt veel toeristen voor een boottochtje vanwege de beroemde Drie Kloven.

 • Open de locatie op Google Maps
 • De hoofdstad van China is Peking
 • Vanuit Zaventem bent u +/- 10u onderweg
 • De ideale periode om naar China te reizen is van april tot mei & van september tot oktober
 • Een bezoekje waard:
  Peking
  Chinese Muur
  Juyongguan Pass
  Xi'An
  Shanghai
  Guilin
  Suzhou
  Kunming
  Mount Emei
  Zhongdian
  Tibet
  Three Pagodas
  Jade Dragon Snow Mountain
  Black Dragon Pool
  Hong Kong
  Shenzhen
  Macau
  Hainan