Indonesië

Een vakantie naar Indonesië is een vakantie naar één van de mooiste landen ter wereld. Als u alleen al de prachtig gelegen stranden ziet, wordt u direct uitgenodigd om een luilekkervakantie tegemoet te gaan. Maar Indonesië heeft veel meer te bieden dan alleen deze mooie 'bounty beaches'.

Indonesië is het vierde meest bevolkte land ter wereld. Het is een land van talrijke rijke culturen, een unieke fauna en flora, kleurrijke mensen, gewoontes en gerechten, ...  dat het haast lijkt alsof een honderdtal landen in één zijn samengesmolten in dit land. Indonesië telt meer dan 18.000 eilanden en beschikt zo over een indrukwekkende kustlijn van meer dan 108.000 km.

Van het ruige eiland Sumatra tot het culturele hart van het land Java heeft Indonesië heel wat te bieden. Yogyakarta, Prambanan en Borobudur zijn enkele culturele schatten van het eiland Java. Bali is dan weer een prachtig eiland met een unieke combinatie van cultuur en strand; samen met Java is het dé toeristische plek van gans Indonesië. Kalimantan is bedekt met onverkende jungles, machtige rivieren en is bovendien de thuisbasis van de orang-oetang. Sulawesi, het derde grootste eiland van de Indonesische archipel is een waar duikersparadijs en is bekend omwille van de bijzondere Torajastammen. ...
Het lijstje is vrij onuitputtelijk: Indonesië heeft met andere woorden iets te bieden voor elk type reiziger. Lombok is de wilde van het  trio Lombok, Bali en Java. De Gili-eilanden voor de kust van Lombok zijn een geliefd duikoord en bieden complete intimiteit en rust. 

Indonesië is bovendien één van de landen met de grootste diversiteit in flora en fauna van de hele wereld. Doordat het land grotendeels een tropisch regenklimaat heeft, is hier een fantastische natuur ontstaan, erg divers vooral: bergen, stranden, vulkanen, koraalriffen en zelfs tropische regenwouden zult u er aan treffen! 

Aan een tropisch land als Indonesië met een gigantische kustlijn en duizenden eilanden, zijn zon, zee en strand onlosmakelijk verbonden. Dat betekent dat het land zich kan profileren als een paradijs voor surfers, snorkelaars, duikers, zwemmers, zeilers en zonaanbidders. U kunt kiezen voor de gezellige drukte van Bali, met alle uitgaansmogelijkheden in Kuta of Sanur. Wilt u wat meer rust, dan is Zuid-Sulawesi in het gebied van de Bungi de moeite waard; of één van de Gili-eilanden, een reeks prachtig kleine eilandjes bij Lombok. Ook het Ngursarnadanstrand in het district Maluku Tenggara biedt veel moois. Voor duikers is het eiland Kri in de Raja Ampatarchipel bij Irian Barat een droom: witte stranden, fantastische zee, heel kleinschalig aangepakt en met veel aandacht voor ecologie en duurzaamheid. Indonesië biedt elke strandzoeker iets moois.

 • De hoofdstad van Indonesië is Jakarta
 • Vanuit Zaventem bent u +/- 14u onderweg
 • De ideale periode om naar Indonesië te reizen is van mei tot september
 • Een bezoekje waard:
  Borobudur
  Java
  Yogyakarta
  Prambanan
  Solo
  Bromo - Tengger Massief
  Sulawesi
  Bali
  Batur