Vietnam

Gezegend met een prachtige kustlijn, smaragdgroene bergen, adembenemende nationale parken, dynamische en broeierige steden, een uitstekende culturele belangstelling én één van 's werelds beste keukens: Vietnam heeft het allemaal! Belangrijkste trekpleisters zijn het nationaal park Phong Nha, de oude stad Hoi An, miljoenensteden Hanoi en Ho Chi MInh, de exotische Mekongdelta, de schilderachtige Ha Longbaai en de rijstterrassen van Noord-Vietnam.

Vietnam ligt in Zuidoost-Azië, met China als grote buurman in het noorden en Laos en Cambodja als buren in het westen. Lange tijd stond Vietnam onder Frans bewind, dat liet zijn sporen na; maar ook de bloedige Vietnamoorlog die destijds noord en zuid tegen elkaar opzette, speelde een belangrijke rol in het tot stand komen van het hedendaagse Vietnam. 

De steden en dorpen van Vietnam zijn niet in een zin te typeren. Hanoi en Ho Chi Minhstad zijn de grootsten, echte miljoenensteden met de daarbij behorende verkeerschaos rond het oude centrum. Hanoi heeft zijn oude wijk om mee te pronken, Ho Chi Minh zijn markten en oude pagodes. In beide steden is de  'cyclo', een driewieler met twee plaatsen voorin, een erg populair vervoersmiddel voor korte afstanden. Verwar ze niet met de tuktuks uit Thailand: de cyclo heeft geen motortje. Hoi An is helemaal anders; het koloniale stadje is een plek om heerlijk tot rust te komen en te genieten van een stevige brok geschiedenis. 

Echt, authentiek Vietnam proeven? Dan moet u naar de bergdorpen, zoals Sapa of Mai Chau, bij de Chinese grens. Heel bijzonder zijn de drijvende dorpen op Cat Ba, bij de Ha Longbaai, een van de meest schilderachtige plekken van het land. De bergdorpen bij de Chinese grens zijn heel anders dan de dorpen in de Mekongdelta.

Vooral de kusten van Centraal-Vietnam zijn bij strandaanbidders en duikliefhebbers dan weer erg in trek. Zeer geliefd zijn Hon Ong, het walviseiland, het eiland Mun, Nha Trang, Mui Ne (bij Phan Thiet), die alle een langgerekt zandstrand hebben met diverse vakantiehotels – ideaal om een paar dagen te luieren en te zwemmen. 

 • De hoofdstad van Vietnam is Hanoi
 • Vanuit Zaventem bent u +/- 11u onderweg
 • De ideale periode om naar Vietnam te reizen is tussen november en april
 • Een bezoekje waard:
  Hanoi
  Ha Long Bay
  Sapa
  Mekong
  Ho Chi Minh City
  Cu Chi
  Hue
  Hoi An
  Strand