Bordeaux

Bordeaux is Frankrijks bekendste wijnstad. Maar er is meer ... Bordeaux kreeg de laatste jaren een aardige facelift, die de stad een verfrissend, artistiek en uitnodigend imago meegeeft. Een stad om te ontdekken zonder enige twijfel!

Bordeaux, een door UNESCO erkende stad, vervelde de laatste decennia van een burgerlijke, ietwat ingeslapen stad tot een innovatieve en dynamische stad die zichzelf opnieuw wist uit te vinden. De stad duikt de laatste tijd dan ook op in verschillende lijstjes als 'must-see' in Europa. En wie zijn wij om dat tegen te spreken ...

Stap de tram op of ga de Garonne op om de stad ten volle te verkennen. De Pont de Pierre, Place de la Bourse, de Saint-Louiskerk, het Grand Théâtre de Bordeaux, ... Aan bezienswaardigheden geen gebrek. Sinds kort zijn daar ook het nieuwe wijnmuseum 'La cité du vin' (in de vorm van een grote wijnkaraf) en de heropleving van de oude kaaien aan toegevoegd. 

Al volstaat aan het water zitten met een glasje Bordelaise-wijn eigenlijk ook altijd ... U hebt er zelfs geen excuus voor nodig in deze stad aan de stroom!

  • De ideale periode om Bordeaux te bezoeken:

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!