Champagne

In de Romeinse tijd bekend als Campania (Land van de velden), Champagne is een grotendeels agrarische regio gevierd over de hele wereld voor de mousserende wijnen die hier sinds de dagen van Dom Pérignon worden geproduceerd.

Volgens de Franse wet kunnen alleen bubbels uit de regio – geteeld in aangewezen gebieden, verouderd en gebotteld volgens de strengste normen – worden geëtiketteerd als champagne. De productie van de prestigieuze wijn vindt voornamelijk plaats in twee departementen: Marne, waarvan de 'kroningsstad' van Reims de metropool is; en de minder prestigieuze (hoewel steeds meer gerespecteerd) Aube, waarvan het oude en schilderachtige Troyes de prefectuur is, de thuisbasis van verschillende uitzonderlijke musea en hele straten bekleed met vakwerkhuizen. De stad van Épernay, een beetje ten zuiden van Reims, is de hoofdstad van de champagne (de drank) en is de beste plek om deze te degusteren (proeven). De Champagne Route slingert een weg door de diverse wijngaarden in de regio, en neemt bezoekers mee naar pittoreske en welvarende wijnbouwdorpen. Een aantal merken “maisons” (champagnehuizen) hebben internationale faam bereikt, maar veel van het vloeibare goud wordt gemaakt door bijna 5000 kleinschalige vignerons (wijnproducenten).

  • De ideale periode om Champagne te bezoeken:
    • mei
    • juni
    • september

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!