Corsica

Corsica is voor (strand)liefhebbers. En cultuur fanaten. En wandelaars. En duikers. Missen we nog iemand? Het combineert uitgestrekte kustlijnen met de schoonheid van de bergen, tal van activiteiten en een rijke geschiedenis. Een tikkeltje weerbarstig en geheimzinnig, grillig en ruig, maar zuiders en dus spontaan schoon! Corsica, île de beauté? Jazeker!

Corsica springt uit de Middellandse Zee als een ondoordringbare vesting, het lijkt zelfs een beetje op een miniatuur continent, met verbazingwekkende geografische diversiteit. Binnen de tijdspanne van een halfuur verandert het landschap van schitterende baaien, blitse kuststeden en paradijselijke stranden naar pieken, adembenemende valleien, dichte bossen, forten met kronkelende paden en raadselachtige dorpen op een heuveltop.

Hoewel Corsica officieel een deel van Frankrijk is sinds meer dan 200 jaar, voelt het anders aan: in gewoonten, in keuken, in taal en in karakter.

Wat heeft Corsica voor u te bieden?

 • Bonifacio heeft eerst en vooral zijn machtige, 80 meter hoge citadel op de kalkrotsen en zijn witte huizen die net niet van de spierwitte kliffen afvallen. Het stadje is gevuld met pastelkleurige huizen, restaurants, winkels, terrassen en winkelstraten. Op het kerkhof doolt u rond tussen graftombes en kapellen. Ga zeker ook het water op in Bonifacio!
 • Corte is het bergachtige binnenland van Corsica en de plaats waar Corsica zijn onafhankelijkheid verkreeg in de 18e eeuw. En dus was Corte de hoofdstad van het nieuwe Corsica tot de Fransen de macht overnamen. Deze universiteitsstad heeft een middeleeuwse citadel (een serieuze klim is vereist), vesting en omwallingen op de heuveltop. 
 • Bastia is de tweede grootste stad van het eiland en een grote brok authenticiteit. De stad dankt zijn naam aan de 'bastiglia' of vesting op een rots. U kan er het voormalige Paleis  van de Gouverneurs bezoeken, de oude haven, de barokke kerk, de Jardin Romieu, ... 
 • Calvi is Corsica's drukste en dus populairste badplaats. Een déjà-vu: ook hier een oude omwallingsmuur en vesting. Wat had u gedacht? 
 • Ajaccio gaat door het leven als Corsica's hoofdstad. Het geboortehuis van Napoleon en dienst doopkathedraal zijn er te bezoeken. 
 • De ideale periode om Corsica te bezoeken:
  • mei
  • juni
  • september

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!