Griekenland

Ervaar een eindeloze kustlijn, zongebleekte antieke ruïnes, pittige feta en nog pittigere ouzo. Het Griekse landschap is adembenemend en enkel de Grieken kunnen zo gepassioneerd discussiëren over politiek, koffie en kunst. Prikkel uw zintuigen en laat het Griekenland uit uw verbeelding tot leven komen. Of het nu het bruisende nachtleven in Mykonos, de heerlijke stilte in Meteora, de grootsheid van Delphi of het ruwe natuurlandschap in Metsovo is, Griekenland zal u nooit teleurstellen. Vergeet niet om te bezoeken: havenstadje Pilos (een stuk nationale geschiedenis), Methoni met zijn Bourdzitoren, de onderaardse grotten Pirgos Dirou, het bergachtige Mani, het middeleeuwse Monemvassia, de leeuwenpoort van Mycene, ...

Tot 600v.C. was Griekenland een aaneenschakeling van stadstaten: Korinthe, Sparta, Athene, ...

U zult snel vertrouwd geraken met de melancholische tonen van de rembetika (blues) en de archeologische sites spreken zo tot de verbeelding  dat u onbewust uw fantasie de vrije loop laat. Ook de hedendaagse kunst en levendige moderne muziek waar u op vaak de meest onverwachte plaatsen op stuit, vormen stof tot nadenken. Griekenland versmelt het verleden, het heden en de toekomst op een unieke manier zoals u die zelden vindt in andere landen. 

Het resultaat is een land met oneindige culturele mogelijkheden. Prikkel uw smaakpapillen met de unieke zuiderse keuken waar de immer gastvrije Grieken zo trots op zijn.  De geur van versbereide tzatziki en het aroma van gegrilde souvlaki zijn slechts het begin. Op het Griekse menu staan heerlijke maaltijden die telkens weer een avontuur op zich zijn. Basisingrediënten zoals feta en olijfolie staan in elke keuken op het aanrecht, maar het zijn de regionale gerechten en kookstijlen die van reizen doorheen Griekenland zo’n culinair genot maken. In vele gerechten vindt u Turkse en Italiaanse invloeden terug en u zult eilanden en steden ontdekken die bekend staan om hun merkwaardige ingrediënten. Kazen, kruiden en berggroenten waarvan u nog nooit gehoord hebt, vullen lokale vis-, vlees- en vegetarische gerechten aan. Het geheim van de Griekse keuken is vaak terug te vinden in de eigen tuin waar vele ingrediënten vers geoogst en verwerkt worden. De dag van vandaag betekent de revival van de traditionele keuken dat chefs recepten die de tand des tijds hebben doorstaan naar een hoger niveau heffen. 

Het is makkelijk te begrijpen dat zo vele goden- en reuzenmythes ontstaan zijn in dit uitgestrekt en gevarieerd land met zijn  mooie hemel en eilanden, waar de ene dag in de andere smelt terwijl u geniet op één van de witte zandstranden. Griekenland biedt echter meer dan dat. Het is een bestemming die een eindeloze reeks activiteiten biedt en die tevens magnetisch werkt op iedereen die graag van het buitenleven profiteert. Wandel over Byzantijnse kasseipaden, trek tussen de vulkanen door, spot dolfijnen en zeeschildpadden of fiets langs weelderige bossen. Daarnaast behoort Griekenland ook tot de wereldtop qua kitesurf-, duik- en rotsklimlocaties. Wees dapper. Wees gepassioneerd. Wees Grieks.

 • De hoofdstad van Griekenland is Athene
 • Vanuit Zaventem bent u +/- 3u onderweg
 • De ideale periode om naar Griekenland te reizen is tussen mei en september
 • Een bezoekje waard:
  Athene
  Kreta
  Cycladen
  Santorini
  Mykonos
  Rhodos
  Kos