Athene

De Griekse hoofdstad ondergaat momenteel een periode van radicale stadsvernieuwing die niet gestopt is bij de Olympische Spelen van 2004. De schitterende Acropolis, vergezeld van de iconische Parthenon tempel, kijkt uit over de evoluerende moderne metropool. Wandel door het gezellige Plaka, proef ouzo bij Vrettos, de oude distillerie van Athene, neem tijd voor een bezoek aan de archeologische schatten, ...

Athene is vandaag een opvallend rijkere en meer gesofisticeerde wereldstad geworden. De verschuiving is duidelijk in de opwaardering van achtergestelde buurten, de nieuwe kunst- en ontspanningscentra verspreid over de stad en de hedonistische levensstijl van de trendbewuste Atheners. Er blijven stijlvolle nieuwe restaurants, winkels en gerenoveerde hotels opengaan. De opvallendste verandering is waarschijnlijk de autovrije promenade, de langste en misschien wel mooiste van Europa, die de belangrijkste antieke sites met elkaar verbindt. Dit enorme archeologische park slaat een brug tussen het heden en het verleden. Het culturele en sociale leven van de stad speelt zich opnieuw af rond de antieke monumenten en de hun omringende wijken. 

Athene blijft een stad van contrasten, even frustrerend als verleidelijk. Het is de oudste stad van Europa, maar nog steeds in een staat van overgang. Het is één van Europa’s veiligste en energiekste steden – een koppige mix van casual en elegant met een onmiskenbare stedelijke ziel. De meeste bezoekers zijn onder de indruk van de levendige straten en relaxte levensstijl in de stad waar mensen de tijd nemen voor eindeloze koffiepauzes en avondwandelingen en tot laat in de nacht uit eten gaan en van het nachtleven genieten, tot lang nadat de rest van Europa al onder de lakens ligt. Atheners zijn de eersten om te twisten en te klagen over de vele gebreken van hun stad, maar de meesten onder hen zouden nergens anders willen wonen.

 • De ideale periode om Athene te bezoeken:
  • mei
  • juni
  • juli
  • augustus
  • september

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!