Reykjavik

Reykjavik, hoofdstad van IJsland en de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, heeft minder dan 300.000 inwoners. Toch heeft de stad de uitstraling van een metropool: gezellige mensen, kleurrijke gebouwen en een levendig nachtleven. Het decor van de stad alleen al maakt Reykjavic magisch: tegen een achtergrond van besneeuwde bergtoppen, de oceaan die de tenen van de stad kust, tussen de berg Esja en de prachtige Faxaflóibaai.

Reykjavik vormt voor de meeste bezoekers simpelweg de ideale uitvalsbasis om de natuur van het IJslandse binnenland te verkennen. Zelfs in de stad zelf kan dat: honderd dagen per jaar kan je in Reykjavik het wonderbaarlijke noorderlicht waarnemen. De donkere hemel verandert dan in een buitengewoon lichtspektakel. In zomertijd is er 22u zonlicht, in wintertijd lijkt de nacht geen einde te kennen. 

Maar Reykjavik is, zelfs zonder alle natuurschoon errond, een fijne stad op zich. De stad staat bol van de botsende contrasten: een stad die vooral als een dorp aanvoelt, duister mysterieuze inwoners in de meest kleurrijk mogelijk huizen, hectische stadssfeer versus besneeuwde bergtoppen, donker en fel licht, moderne architectuur tegenover het verleden als eeuwenoude vikingnederzetting, ... 

De stad telt verschillende gezellige cafeetjes, sterrenrestaurants, fijne musea en gallerijen, ... En de stad barst van het muzikale talent, daar kan u niet aan ontsnappen tijdens uw bezoek!

  • De ideale periode om Reykjavik te bezoeken:
    • mei
    • september

onze trips in
Reykjavik

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!