Spanje

Steeds meer toeristen ontdekken dat Spanje meer biedt dan zon, zee en strand. Het binnenland ademt volop Spaanse trots en temperament. Alleen al voor de neus en de mond is het land een feest dankzij de heerlijke streekgerechten en de tapas. Ook de ogen komen niets te kort. De diverse en overweldigende natuur is om stil van te worden. En wat dacht u van het werk van kunstenaars als Velasquez, Picasso, Dalí en Gaudí?

De Spaanse steden zijn erg divers: van het wereldse Barcelona tot het gematigde Madrid en het conservatieve Sevilla. In de schilderachtige dorpen kunt u volop genieten van een atmosfeer met eeuwigheidswaarde. Kortom, Spanje is een feest voor de zintuigen. In het traditionele Spanje is de sfeer allesbepalend. Typerend zijn statige koloniale gebouwen en melancholisch verpauperde woonhuizen.

Onder de steden is Barcelona een moderne uitschieter, zowel qua architectuur als winkels. Hoofdstad Madrid, de residentie van de invloedrijke Koninklijke familie, is klassieker van aard. Daarnaast verdienen ook het schitterende Sevilla en San Sebastían een bezoek. Wat betreft de dorpen is het ene nog mooier is dan het ander. Vermaard zijn de Andalusische witte dorpen, maar er is nog zoveel meer te ontdekken.

Het aanbod van voornamelijk culturele bezienswaardigheden is erg groot. Zo zijn er de zeer exclusieve kunstmusea zoals het Prado in Madrid, het Guggenheim in Bilbao en het Dalimuseum in Figueras. Verder moet u denken aan een keur van Romeins nalatenschap, maar ook aan Moorse Paleizen, puntgave middeleeuwse kastelen en de katholieke kunst en architectuur. Tot de bezienswaardigheden behoren natuurlijk ook prachtig gelegen bergdorpjes en de indrukwekkende landschappen. Het door de Pyreneeën van de rest van het Europese continent gescheiden Iberisch Schiereiland is overwegend bergachtig. Het grootste deel van Spanje wordt gevormd door het tafelplateau van Castilia. In het zuiden verheft zich de Sierra Nevada. Verder overheerst in het zuiden de steppevegetatie, terwijl het noorden bebost is. 

Ook voor zonnebaders is Spanje de hemel op aarde. En watersporters kunnen zich in Spanje meer dan uitleven. De kusten zijn bezaaid met prachtige zandstranden en het weer is 's zomers gegarandeerd goed. Sterker nog, de stranden bij Barcelona en aan de zuidkust zijn het hele jaar in trek, net als de tropische Canarische eilanden. Bovendien is het zeewater kraakhelder. In combinatie met de palmbomen op de boulevards ontstaat er vanzelf een tropisch vakantiegevoel.

Spanje is een belangrijk reisland dankzij de vele stranden en een rijk cultureel erfgoed. De grote vakantie-eilanden, waartoe ook de Canarische Eilanden behoren, en de costa's trekken veel bezoekers, net als de talrijke cultuurmonumenten in steden als Barcelona, Madrid, Granada en Sevilla.

 • De hoofdstad van Spanje is Madrid
 • Vanuit Zaventem bent u +/- 2u onderweg
 • De ideale periode om naar Spanje te reizen is tussen mei en oktober
 • Een bezoekje waard:
  Sevilla
  Cordoba
  Granada
  Madrid
  Catalonië
  Castilla y Leon
  Castilla la Mancha
  Valencia
  Andalusië
  Costa's
  Balearen
  Canarische eilanden