Verenigd Koninkrijk

In Groot-Brittannië en Noord-Ierland kunt u vorstelijk vakantie vieren. Dat begint al met het uitgebreide ontbijt in uw gastvrije 'B&B'. Trek dan uw wandelschoenen aan en dwaal door een schitterend heuvelland of langs de indrukwekkende kust.

Vrijheid en natuur vindt u hier nog in overvloed. Lunchen kan uitstekend in een pub met een lekker pintje erbij. Bezoek vervolgens een romantisch kasteel. Of vergaap u aan het kostbare interieur van een statig landhuis. Loop ook door de prachtige landschapstuinen. Wilt u even wat anders, dan gaat u shoppen in de stad. Stort u vervolgens in het bruisende uitgaansleven in de vele trendy pubs en clubs.

De meeste grote steden van Groot-Brittannië hebben zowel een historisch als een modern gezicht. U vindt er veel oude huizen en gebouwen en allerlei geschiedenismusea, maar u kunt er ook gezellig winkelen in stijlvolle winkelpassages en eten in uitstekende restaurants. Geniet 's avonds van het bruisende nachtleven in bars, pubs en clubs.

Op het platteland wemelt het van de idyllische marktstadjes en dorpen. Bewonder de mooie vakwerkhuisjes, stenen cottages, kerken en fraaie marktpleinen. Aan de kust vindt u nog veel authentieke vissersplaatsjes. Geniet van de rust als u langs de pastelkleurige huizen via de steile kasseiweg naar het oude haventje loopt.

Misschien is Groot-Brittannië niet het eerste waar u aan denkt als u mijmert over een strandvakantie. Toch heeft dit koninkrijk een enorm lange kustlijn. En daar vindt u niet alleen steile klippen en kiezelstranden, maar ook prachtige, brede zandstranden. In de noordelijke helft is het zeewater vaak te koud om te zwemmen, maar verder zuidelijk zijn er aantrekkelijke badplaatsen, zoals Brighton, met modern vermaak. Andere badplaatsen hebben meer nostalgisch strandvertier. Denk aan ijscokarretjes, ezeltjes voor de kinderen, een feestelijk verlichte pier en souvenirwinkeltjes. Voor fantastische stranden én heerlijke temperaturen kunt u terecht op de Kanaaleilanden. Maar dit is lang niet het enige aantrekkingspunt!

Britten houden van tuinieren. Dat kunt u zien aan hun gladgeschoren gazons en kleurige borders. Maar dat beseft u pas goed als u in de tuin van een statig landhuis rondwandelt. Er zijn fraaie formele tuinen, maar ook fantastische wilde landschapstuinen. Deze doen heel natuurlijk aan, maar het ontwerp ervan is meestal zorgvuldig uitgedacht. Overal in het koninkrijk, zelfs in Schotland, zijn prachtige tuinen te bewonderen. Maar de meeste liggen toch in het zuiden. Cornwall heeft schitterende lentetuinen met magnolia's en rododendrons. Tuinen met bijzondere bomen zijn schitterend in de herfst. De Kanaaleilanden worden bloemeneilanden genoemd. Door het milde klimaat bloeien er het hele jaar door bloemen.

 • De hoofdstad van Verenigd Koninkrijk is Londen
 • Vanuit Zaventem bent u +/- 30 min onderweg
 • De ideale periode om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen is tussen april en september
 • Een bezoekje waard:
  Londen
  Lake District
  York
  Liverpool
  Manchester
  Peak District
  Birmingham
  Dover
  Hastings
  Wales
  Kanaaleilanden