Argentinië

Probeer gewoon even snel van alles te associëren met het land "Argentinië", en het wordt al snel duidelijk waarom het land al zo lang reizigers in de ban houdt: tango, rundvlees, gauchos, voetbal, Patagonië, de Andes,... De klassiekers alleen maken een formidabele cocktail om reiskoorts van te krijgen.

Het Zuid-Amerikaanse Argentinië is het achtste grootste land in de wereld. Met zijn prachtige landschappen, kosmopolitische steden en levendige cultuur, is Argentinië een waar paradijs. Het strekt zich uit over bijna 3500 kilometer van Bolivia tot aan het uiterste punt van Zuid-Amerika. Het omvat een breed scala aan geografie en klimaat. Uiteraard biedt zo een uitgestrekt grondgebied een enorme variatie, gaande van de jungle in het noorden tot de eeuwige sneeuw in het zuiden. De Pampa, tango, Carlos Gardel, Evita Perón, de gaucho’s… Een reeks opvallende beelden bij elkaar gebracht in één land : Argentinië. Van Vuurland en Ushuaia tot aan de poort naar Antarctica. Een ouderwets land, een smeltkroes van verschillende culturen, waaronder ook de cultuur die de Spaanse kolonisten en de grote golf Europese immigranten meebrachten in het begin van de 20e eeuw.

De Andes, met de hoogste berg Aconcagua (6959m), scheidt Argentinië van Chili in het westen; in het noordoosten deelt het land de fantastische Iguazú watervallen met Brazilië. In het zuiden strekt de Tierra del Fuego zich uit naar Antarctica, met daartussen het mythische Patagonië, ten noorden van de straat van Magellaan: gletsjers, waaronder de beroemde Perito Moreno, fenomenale bergen als de Fitz Roy en Cerro Torre, die de meest doorgewinterde bergbeklimmers aantrekken. Alsook de overblijfselen van de inheemse Argentijnse bevolking, waaronder handafdrukken die meer dan 10.000 jaar geleden daar werden achtergelaten in de Cuevo de la Manos. Maar Argentinië kan niet worden samengevat in een beschrijving van het landschap alleen. Het land moet ervaren worden, en geen betere plaats om te starten dan de hoofdstad.

Buenos Aires geeft een Europees gevoel met zijn wervelwind aan sfeer, creativiteit, energie en een bruisend nachtleven. Een gigantische stad met 13 miljoen Portenos. De stad biedt vele mogelijkheden: Spaans leren, voetbal kijken, de sexy tango dansen en zoveel meer ! Deze stad is zeker een bezoekje waard met tal van bezienswaardigheden. Mendoza staat bekend als het grootste wijngebied van Argentinië en in Salta bevindt zich de kathedraal met de hoogste toren van Zuid-Amerika. Argentinië is veilig, vriendelijk en – in vergelijking met Europa of de Verenigde Staten – zeer betaalbaar. Laat u verleiden door de natuurlijke schoonheid, dus maak u klaar voor een onvergetelijk avontuur!

 • Open de locatie op Google Maps
 • De hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires
 • Vanuit Zaventem bent u +/- 15u onderweg
 • Noord: april tot mei en september tot oktober; Zuid: tussen december en februari
 • Een bezoekje waard:
  Buenos Aires
  Parque Nacional Los Glaciares
  Ushuaia
  Peninsula Valdes
  Nationaal Park Iguazu
  Salinas Grandes
  Salta
  Cafayate
  Mendoza
  Bariloche
  Upsala-gletsjer
  Beagle-kanaal