Brazilië

Zeg "Brazilië" en de mensen zullen denken aan samba, bossa nova, carnaval, Copacabana, Rio de Janeiro, Sao Paulo, stranden, voetbal en de Amazone. Fascinerend en tegenstrijdig maar Brazilië houdt nooit op mensen te verbazen, met name de ongelooflijke smeltkroes van indianen, blanken en zwarten die een deel van deze maatschappij was vanaf het begin. Waar te beginnen?

Dit enorme land heeft alles in zich van cultuur, sport en natuur. De wonderbaarlijke natuur van Brazilië beschikt over bijzondere flora en fauna. In het land ligt ook 's werelds grootste moeras, de Pantanal, bekend om zijn uitzonderlijke ornithologische fauna. Mangroves en lagunes ontvouwen zich langs de oevers, terwijl bepaalde regio's zijn gevuld met pampa's en droge savannen. Ontdek het allemaal zelf terwijl u geniet van het tempo van het leven op de rivier tijdens een excursie tussen Manaus en Belem.  Er zijn ook veel mogelijkheden voor tochten met een culturele toets, zoals de koloniale architectuur en de barokke kerken in de historische steden van Salvador, Recife, Ouro Preto en Mariana.

Brasilia is de triomf van de moderne architectuur. En laten we vooral de zon en de stranden, die het hart vormen van de uitbundige geest van Brazilië samen met haar muziek en dans, niet vergeten. U kunt ontspannen op het strand van Porto de Galinhas en Praia do Forte, of op de wereldberoemde stranden van Rio, of op Trindade, in de omgeving van Sao Paulo. Brazilië strekt zich uit over bijna de helft van Zuid-Amerika en houdt reizigers al jaren in de ban. Poederachtige witte zandstranden, omzoomd met palmbomen en bij een diepblauwe Atlantische Oceaan, strekken zich uit over meer dan 7.000 km. De kleine puntjes langs de kustlijn zijn de tropische eilanden, metropolen gevuld met muziek en betoverende koloniale steden.

Het binnenland van Brazilië biedt schitterende bezienswaardigheden van verschillende soorten : majestueuze watervallen, roodgekleurde canyons en kristalheldere rivieren – zijn maar een klein deel van de natuurlijke schoonheid. De grotere en meer bekende attracties zijn de Amazone en de Pantanal, één van de grootste biodiversiteit op de planeet. Kijken naar de fauna en flora is verbazingwekkend hier, net als de mogelijkheid voor avontuur – maar daarvoor hoeft u niet alleen naar de jungle te gaan. Kajakken, raften, trekken, snorkelen en surfen zijn slechts enkele manieren om een zonovergoten middag door te brengen in bijna elke regio in Brazilië.

Een van ’s werelds meest opwindende steden ligt dan ook hier, en toeristen hoeven niet naar het Carnaval te komen om muziek, dans en plezier te ervaren. Rio de Janeiro heeft daarnaast ook nog vele hoogtepunten: Corcovado, Suikerbroodberg, Maracaña, ... São Paulo is één van de drukst bewoonde steden ter wereld, waarvan Edificio Italia (het hoogste gebouw van de stad) een bezienswaardigheid is. Een van de hoogtepunten van de reis is het genieten van de spectaculaire watervallen op de grens van Argentinië, Brazilië en Paraguay. De Foz de Iguaçu zijn de grootste watervallen ter wereld.

 • Open de locatie op Google Maps
 • De hoofdstad van Brazilië is Brasilia
 • Vanuit Zaventem bent u +/- 12u onderweg
 • Noordoost: van september tot februari; Pantanal: van mei tot september; Amazonegebied: van mei tot oktober
 • Een bezoekje waard:
  Rio de Janeiro
  Tijuca Forest
  Brasilia
  Pantanal
  Natal
  Iguazú
  Salvador da Bahia
  Fernando De Noronha
  Fortaleza
  Manaus