Bogota

Bogota is een stad in (positieve) verandering.

De hoofdstad heeft haar slechte naam ingeruild, een grote opkuis gedaan en is nu stilaan één van de belangrijkste Latijns-Amerikaanse steden aan het worden. De stad telt meer dan 7 miljoen inwoners en trekt heel veel Colombianen aan die hier hun geluk willen beproeven, maar die dan uiteindelijk in de sloppenwijken terecht komen ten zuiden van de stad.

De meeste reizigers spenderen hun tijd rond het historische La Candelaria, een leuke wijk met cafeetjes, kerken en musea. Het noorden van de stad staat hiertegenover in groot contrast. Hier gaat het allemaal om vernieuwing en groei, de bouw van een modern district zeg maar. Ten oosten van de stad liggen verscheidene pieken van waaruit u een mooi zicht op de stad heeft.

Belangrijke trekpleister hier is het Goudmuseum, El Museo del Oro. Deze collectie telt meer dan 30 000 gouden voorwerpen en nog 20 000 stukken uit de pre-Colombiaanse culturen. Een ander stadsmuseum dat u kan aandoen, is het Museo Antioquia, bekend om de werken van de bekende Colombiaanse kunstenaar Botero. Dit laatste museum is gelegen aan het plein La Plazoleta de las Escultura's, waar vele replica's te zien zijn van de beeldhouwwerken van Botero.

Bogotá is ook het politieke, financiële en dienstencentrum van het land. Voeg daarbij ook nog eens dat Bogotá als geografisch hart beschouwd kan worden van he land, en dan is duidelijk dat dit de ideale uitvalsbasis is om de rest van het land te ontdekken.

 

 • De ideale periode om Bogota te bezoeken:
  • januari
  • februari
  • juli
  • augustus
  • december

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!