Galapagoseilanden

De Galapagoseilanden zijn een verspreide groep vulkanische eilanden in de Stille Oceaan, op 1.000 km van de westkust van Ecuador. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met Darwin en zijn evolutieleer.

De belangrijkste eilanden zijn Isabella, Santa Cruz en Fernandina. Ze bestaan voor 97% uit natuurgebied. 

In 1835 bracht Charles Darwin er vijf intense weken door om de geologie en de biologie van het eiland te bestuderen. Op basis van deze onderzoeken ontwikkelde hij zijn evolutietheorie.

Het natuurreservaat en de omliggende zee behoren tot UNESCO Werelderfgoed. Het eiland is bekend voor zijn vele unieke soorten dieren en planten. Vooral de enorme landschildpadden zijn een ware attractie. Verder kan je er nog Darwinvinken, Galapagospinguïns, inheemse knaagdieren en vele vogelsoorten, zoals blauwvoetgenten en zwaluwstaartmeeuwen en fregatvogels bewonderen.

Er is geen internationaal vliegverkeer richting Galapagos mogelijk. U moet via Guayaquil of Quito vliegen. Deze bereikt u vanaf New York, Miami, Atlanta, Houston, Madrid, Amsterdam en verschillende Zuid-Amerikaanse steden. 

  • U bereikt de eilanden vanaf Guayaquil en Quito per directe vlucht.
  • De Galapagosarchipel is het hele jaar door bereisbaar: jun - nov droog en koeler, dec - jun heet, tropisch en vochtig.