Peru

Stel u het decor voor van een Indiana Jones of Lara Croft film: vergeten tempels verstrikt in klimplanten van de jungle, oude graven met spinnenwebben omhuld in de brandende zon en verborgen,grote schatten. En dan komen we al aardig in de buurt ... Peru staat bol van cultureel erfgoed, mystiek en traditie om door u ontdekt te worden.

Peru is na Brazilië en Argentinië het derde grootste land in zuidelijk Amerik;  in totaal leven er een goeie 30 miljoen Peruvianen. Van alle Zuid-Amerikaanse landen is Peru het enige dat zowel met woestijnen, bergen, stranden en regenwouden kan uitpakken. Het maakt Peru tot een erg divers land, dat is zeker. 

Bovendien is Peru het centrum van mysterieuze pre-Columbiaanse beschavingen zoals de Inca’s, culturen die we door de Spanjaarden leerden kennen. De belangrijkste sites zijn terug te vinden in de omgeving van Cuzco, Machu Picchu en Chan Chán. Het huidige Peru was slechts een klein deel van dat Incarijk: het rijk van de Inca's was zo groot dat het de huidige contouren van Colombia, Peru, Chili, Ecuador, Bolivia en Argentinië omvatte. De teloorgang van de Inca's werd ingezet door de Spaanse conquistadores in 1532.

 • Tot de must-sees in het land rekenen we eerst en vooral het heilige Titicacameer. Dit is het hoogste (3812 m) bevaarbare meer van de wereld en heeft een totale oppervlakte van 8300 km². Op de wereldberoemde eilandjes van gevlochten riet leven de Uros-indianen op traditionele wijze. De twee bekendste eilanden zijn Taquile en Amantaní die zich even buiten de monding van de baai bij Puno bevinden.
 • Een andere topper, zonder enige twijfel hét uithangsbord van Peru, is Macchu Picchu, het symbool van een drieduizend jaar oude Andescultuur. De site is het best te bereiken met de trein vanuit Ollanta of Cuzco die u naar Aguas Calientes brengt, waar u de bus kunt nemen tot de site. 
 • Andere bezienswaardigheid zijn de mystieke Nazca-lijnen, die enkel / het best vanuit de lucht kunnen worden aanschouwd.
 • Uw bezoek aan Peru start naar alle waarschijnlijkheid in zijn hoofstad, Lima. Andere belangrijke steden zijn Cuzco (de Inca-hoofdstad destijds), Arequipa en Trujillo.

 

 

 • De hoofdstad van Peru is Lima
 • Vanuit Zaventem bent u +/- 12,5u onderweg
 • De ideale periode om naar Peru te reizen is tussen december en februari voor de kust en Lima; tussen en mei november voor Andes
 • Een bezoekje waard:
  Lima
  Nazca
  Cuzco
  Machu Picchu
  Arequipa
  Colca Canyon
  Sacred Valley
  Pisac
  Ollantaytambo
  Titicaca
  Manu
  Chiclayo
  Trujillo
  Paracas