Turks & Caicos

Turks & Caicos is een eilandengroep, die deel uitmaakt van de Antillen in de Caraïben. Gelegen ten noorden van de Dominicaanse Republiek en ten zuidoosten van de Bahama's is het een ideale, exotische zon-,zee- en strandbestemming. U kan het perfect combineren met andere eilanden in de buurt of een citytrip naar een Noord-Amerikaanse stad, door de vlotte rechtstreekse verbindingen per vliegtuig.

De Turks- en Caicoseilanden zijn eigenlijk een verzamelnaam voor meer dan driehonderd eilanden die - grosso modo- onderverdeeld worden in twee groepen.

  • In het zuidoosten liggen de Turkseilanden met het hoofdeiland Grand Turk en Salt Cay.
  • In het noordwesten liggen de Caicoseilanden met als belangrijkste eilanden: South Caicos, East Caicos (onbewoond), Middle Caicos, North Caicos, Providenciales en West Caicos (onbewoond). De eilanden bestaan grotendeels uit kalksteen. Er zijn eveneens veel mangrovebossen te vinden.

De eilanden leven vooral door het toerisme en financiële dienstverlening. Een kleiner deel van de economie bestaat ook uit landbouw en visserij. Een gekke curiositeit van het eiland is de zogenaamde 'ripsaw music', een muziekgenre dat ontstaan is op de eilanden, met de handzaag waar met een mes overheen geschraapt wordt als belangrijkste instrument. Op de menukaart van de eilandenarchipel staan vooral vis en zeevruchten.  

De belangrijkste 'eyecatchers' op de eilanden zijn lange koraalriffen, honderden kilometers witte, paradijselijke zandstranden naast kristalhelder zeewater en een schat aan mooie duiklocaties. Op uw to do-lijstje schrijft u alvast French Cay, een vogelreservaat; Colombus Landfall NP en de Caicos Conch Farm. Deze laatste is een unicum in de wereld: een plek die zeeschelpen commercieel exporteert naar de beste restaurants ter wereld.

De belangrijkste hub van de eilandengroep, is de luchthaven van het westelijk gelegen Providenciales.

  • Vanuit Londen bent u in een kleine 12u op de eilandengroep.
  • De ideale periode om naar de Antillen te reizen is tussen juni en september. Hou wel rekening met mogelijke tropische buien.

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!