Banff National Park / Lake Louise

Banff National Park is het oudste en bekendste nationale park van Canada.

Het is een natuurgebied van zo’n 6641 km², met groenblauwe meren, heldere bergrivieren, geweldige dalen en bossen, besneeuwde bergtoppen en gletsjers. Vanuit Banff voert de Icefield Parkway naar het noorden, langs het grensgebied van Alberta en British Columbia via de Athabasca Glacier en de Columbia Icefields. Dit is een enorm gletsjergebied waar je per snowmobile op de gletsjer kan komen. U spot er wapitiherten, elanden, sneeuwgeiten, grizzlyberen, poema's, schapen en Alberta's. 

In de herfst van 1883 ontdekten 3 arbeiders van de Canadian Pacific Railway bij toeval een grot met warmwaterbronnen, vlakbij de net opgerichte stad Banff. Het was de geboorte van het gelijknamige Banff National Park, vernoemd naar Banffshire in Schotland. In 1885 werd er klein reservaat van gemaakt, dat uitgebreid werd tot het Rocky Mountains Park in 1887. Toen 673 km² groot, is het ondertussen al uitgegroeid tot een park van 6641 km² en hernoemd naar het gelijknamige treinstation aan de Canadian Pacific Railway. In 1984 werd Banff, samen met andere parken in de Canadese Rockies, opgenomen op de Werelderfgoedlijst.

Banff National Park trekt jaarlijks bijna 8 miljoen bezoekers. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren de stad Banff (waar de historische site van de warmwaterbronnen nog steeds te vinden is), Lake Louise en Moraine Lake (waar je een schitterend uitzicht hebt op de Valley of Ten Peaks) en de Icefields Parkway. Ten zuiden van dit park ligt Waterton Lakes National Park. Minder bezocht, maar met aansluitend het Amerikaanse Glacier National Park ook zeer ongerept en bezienswaardig.

Lake Louise (dat deel uitmaakt van het park) is, zoals de provincie zelf, vernoemd naar princes Louise Caroline Alberta. Verscheidene gletsjers monden uit in Lake Louise en daar heeft het meer de unieke smaragdgroene kleur aan te danken. Het gebied rondom Lake Louise is een bekend skigebied en het trekt vele toeristen wegens het natuurschoon in de omgeving.

Vanuit Banff National Park voert de Icefields Parkway naar Jasper National Park langs het grensgebied van Alberta en British Columbia via de Athabasca Glacier en de Columbia Icefields. Dit is een enorm gletsjergebied waar u per snowmobile op de gletsjer kan komen.

 • De ideale periode om Banff National Park / Lake Louise te bezoeken:
  • mei
  • juni
  • juli
  • augustus
  • september
  • oktober

onze trips in
Banff National Park / Lake Louise

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!