Niagara Falls

De Niagara Watervallen in Ontario op de grens met de VS behoren tot de bekendste watervallen ter wereld. Ze zijn beroemd als honeymoon bestemming en jaarlijks komen maar liefst 14 miljoen mensen dit wereldwonder bekijken.

Het water van de Niagara Falls komt van vier van de Grote Meren en valt 20 verdiepingen naar beneden met een hoeveelheid van 159000m³ per minuut! De drie watervallen die samen de Niagara Falls vormen hebben samen een breedte van bijna 1,6km. Het meest indrukwekkende is de Horseshoe Falls met zijn 793m hoogte. Maar ook de 332m hoge American Falls en de Bridal Veil Falls zijn zeer imposant.  De Horseshoe Falls worden gevormd door de rivier Niagara die zich over een hoefijzervormige klif omlaag stort. Doordat deze sneller eroderen breekt de harde laag af. Hierdoor verplaatsen de watervallen zich met een snelheid van 1,1m per jaar. Op deze wijze overbrugt de Niagara Falls het hoogteverschil tussen lake Ontario en Lake Erie. De Niagara Falls liggen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada. Vanaf de mooie Rainbow bridge die over de kloof tussen Canada en de VS loopt, heeft u een prachtig uitzicht op de Niagara Falls.

De Maid Of The Mist is een boottocht door de Niagara Falls. De werkelijke boten gebruiken elk de benoemde naam  “Maid of the Mist”, gevolgd door verschillende Romeinse cijfers. De boot vertrekt op  het rustig deel van de Niagara rivier, in de buurt van de Rainbow-bridge, en voert haar passagiers langs de American en Bridal Veil Falls, om vervolgens naar het hoogtepunt, de Horseshoe Falls te gaan. Men kan de tour vanaf de Canadese of Amerikaanse kant van de rivier aanvatten. Maid of the Mist wordt uitgevoerd door de Mist Steamship Company of Niagara Falls, Ontario, maar is eigendom van de familie Glynn van Lewiston, NY sinds 1971.

 • De ideale periode om Niagara Falls te bezoeken:
  • mei
  • juni
  • juli
  • augustus
  • september
  • oktober

onze trips in
Niagara Falls

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!