Ottawa

Ottawa, de hoofdstad van Canada, is schitterend gelegen aan de oevers van de rivieren de Ottawa en Rideau in de provincie Ontario. In de omgeving van Ottawa kunt u prachtige wandelingen maken in de vele nationale parken van Ontario. Ottawa zelf is een bijzonder interessante stad met veel bezienswaardigheden. Voor natuur en cultuurliefhebbers of voor een actieve vakantie in Canada is Ottawa het perfecte vertrekpunt! Ottawa is bekroond tot een van de 25 mooiste steden ter wereld! Moet u gezien hebben dus!

Ottawa heeft ook tientallen bijzondere musea. Aantrekkelijk zijn het Bytown Museum, het Canadian War Museum, het National Arts Centre, het National Museum of Science and Technology, het National Aviation Museum en de prachtige National Gallery Of Canada. De National Gallery is één van de grootste musea van Canada en het belangrijkste kunstmuseum van het land. Er is vooral Canadese kunst, al krijgen ook Aziatische en Europese kunstenaars er een plaats. Ook het gebouw zelf is een sterk staaltje architecturale kunst.Een must dus tijdens uw bezoek aan Ottawa! Uiterlijk doet het Museum of Civilization denken aan het Guggenheim in New York, maar de inhoud kon niet anders zijn. Dit museum bevat 4 miljoen voorwerpen die de geschiedenis van Canada vertellen, een IMAX-theater en nog twee andere musea: het Canadian Postal Museum en het Children's Museum. Als kers op de taart heeft u ook nog eens een mooi zicht op Parliament Hill wegens de ligging in zusterstad Gatineau.

Omdat Ottawa op de grens van de provincies Ontario en Quebec ligt, vormt de hoofdstad van Canada ook letterlijk de brug tussen de Franstalige en Engelstalige cultuur.  De mooie neogotische parlementsgebouwen van Ottawa staan op een rotspunt dat uitkijkt over de Ottawa River. In juli en augustus kunt u hier dagelijks het wisselen van de wacht meemaken! Het duurt een half uur en net als in Londen is het een hele show, maar erg leuk om te zien! Achter de rots waarop de parlementsgebouwen staan, ligt de Ontario rivier. Deze rivier is tevens de grens tussen  Ontario en Quebec. Aan de overkant van de Ontario rivier ligt de stad Hull en als u de brug oversteekt, bent u meteen in Franstalig Canadees gebied.

Voor de meesten te duur om te overnachten, maar wel leuk om een keer chique te gaan lunchen en celebrity's te spotten, is het Chateau Laurier hotel in Ottawa. Deze replica van een Frans Chateau is het beroemdste hotel van Canada.
 

 • De ideale periode om Ottawa te bezoeken:
  • mei
  • juni
  • juli
  • augustus
  • september
  • oktober

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!