Toronto

Tornto is een bruisende, multiculturele metropool met een aangenaam centrum om te wonen. Toronto heeft een levendige culturele scene, professionele sportteams, grote winkels en veel entertainment. De hoofdstad van de provincie Ontario is gezegend met een bloeiende economie gedreven door de financiën, telecommunicatie, biotechnologie, luchtvaart en film- en audiovisuele producties. De belangrijkste Canadese bedrijven hebben hier dan ook hun hoofdkwartier. Toronto heeft een mooie haven, omgeven door een reeks eilanden die de stad nog meer groen schenken. Qua inwoners (5 miljoen, zo'n 7e van alle Canadezen dus) is Toronto de grootste stad van Canada.

 • Het Royal Ontario Museum, bijgenaamd ROM, is een enorm museum gevestigd in een vijf verdiepingen tellend H-vormig gebouw op de hoek van de Avenue Road en Bloor Street. Het museum is beroemd om zijn stukken uit het Verre Oosten, heeft meer dan 20 secties over kunst, archeologie en natuurwetenschappen en herbergt meer dan 6 miljoen items van over de hele wereld. Daniel Libeskind stond mee aan de wieg van de indrukwekkende renovatie ervan. In het begin van de 20ste eeuw begon de bankier Byron E. Toronto Walker met de campagne om een gemeentelijk museum te creëren. Charles Trick Currelly had dan voorgesteld om als eerste zijn verzameling van schatten vergaard tijdens zijn reizen over de hele wereld tentoon te stellen. In 1912 werd de ROM-wet ingevoerd door de Wetgevende Macht van Ontario en in 1914 werd het museum geopend. Vooreerst maakte het deel uit van de Universiteit van Toronto, maar in 1968 werd het onafhankelijk en kwam het onder de voogdij van de provincie.
 • De CN Tower is een betonnen toren die eruit ziet als een raket, met 180 verdiepingen en een hoogte van meer dan 553m. De toren wordt beschouwd als het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld en is in de eerste plaats één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad (2 miljoen bezoekers per jaar). De bouw begon in 1972 en werd voltooid in 1976 voor een totaal van $63 miljoen, door de Canadian National Railway Company, voor telecommunicatiebehoeften. De krachtige antenne dient als een steunzender voor TV en radio stations. Aan de voet van de toren staan interactieve computers, videopresentaties en virtuele attracties. In slechts 58 seconden worden de bezoekers voortgestuwd tot 346 meter hoog (bijna de hoogte van het Empire State Building) door een van de zes glazen liften tot aan een enorme panoramische ronde kamer.
 • Het Ontario Science Centre is gebouwd in de vallei van de Don rivier door Raymond Moriyama. Het is een indrukwekkend complex dat bestaat uit gebouwen van glas en beton, dat in meerdere niveaus met elkaar verbonden is door roltrappen. Deze populaire site, geopend in 1969, bestaat voornamelijk uit interactieve tentoonstellingen over wetenschap en technologie. U ontdekt er, bijvoorbeeld, fysische en mathematische wetten door te drukken op een knop of door aan een slinger te draaien. U kunt er ook scheikundige en elektrische experimenten waarnemen of demonstraties over de boekdrukkunst en de productie van een krant. Niet te missen attracties zijn: "The Hall of Space“, waar u een ruimtestoel kunt navigeren of kunt leren over de schepping van het universum en "The Living Earth", waar u een kalksteen grot en een regenwoud ontdekt.

Vanuit Toronto kan u een daguitstap maken naar de Niagara-Falls op de Amerikaans-Canadese grens.

 • De ideale periode om Toronto te bezoeken:
  • mei
  • juni
  • juli
  • augustus
  • september
  • oktober

onze trips in
Toronto

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!