Miami

De enorme, ongelooflijk diverse en eeuwig hippe stad van Miami is een van de meest populaire bestemmingen in de VS.

De stad verwelkomt jaarlijks ongeveer tien miljoen bezoekers. Het zonovergoten tropische paradijs biedt eindeloze mogelijkheden voor recreatie, zoals golf, tennis, vissen, duiken, cultuur, nachtleven en - vooral - zonnebaden op de mijlenlange witte zandstranden. Miami's onderscheidende etnische mix, waaronder omvangrijke bevolkingsgroepen uit Haïti, Cuba en Puerto Rico, is een van de dingen die Miami zo interessant maakt. Hierdoor heeft de stad een levendige cultuur.

Miami Beach wordt gezien als een van de grootste tropische paradijzen in de VS. Het is terecht beroemd om zijn fantastische kustlijn omzoomd met palmbomen, excentrieke architectuur en kleurrijke bewoners. De stad heeft een smal barrière rif op ongeveer 2,5 km van het vasteland, samen met 16 eilandjes verspreid over Biscayne Bay. Gebouwd op dromen en speculatie, is dit een eiland in eeuwigdurende overgang, waar de sfeer zomaar van sjofel naar chique kan omslaan. De sfeer hier is heter dan heet, met een bruisend nachtleven en cafés, clubs en stranden waar je snel een celebrity kunt spotten.

Om het beroemde Art Deco District te zien neemt u best de MacArthur Causeway, die biedt een fantastisch uitzicht op de enorme cruiseschepen in de haven van Miami. Deze enclave van kleinschalige Art Deco hotels en appartementsgebouwen dateert uit de late jaren 20 tot de vroege jaren 40. Art Deco gebruikt decoratieve gestileerde elementen voor het verfraaien van eenvoudige massale vormen. Miami Deco ging een stap verder, waarin structuren 's nachts in neon verlichting gehuld worden en de integratie van flamingo's, palmbomen en andere tropische motieven in deurlijsten, gevelstenen, muurschilderingen en geëtste ramen.

Langs de levendige boulevard Ocean Drive, grenzend aan de Atlantische Oceaan, slaat het hart van de SoBe wereld. Lokale bevolking en toeristen lunchen in schaduwrijke sidewalk cafés, terwijl schaars geklede jongeren voorbij scheren op in-line skates. Het vallen van de nacht brengt feestgangers naar een aantal van Miami's heetste bars en clubs. Aan de overkant van de straat ligt het prachtige Ocean Beach.

  • De ideale periode om Miami te bezoeken:
    • maart
    • april

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!