San Francisco

San Francisco ligt op de tip van het 50 km lange schiereiland, met de Stille Oceaan in het westen, en San Francisco Bay ten noorden en ten oosten.

Het is slechts een van de vele steden in de baai; de buren zijn onder andere Oakland, Berkeley, San Jose, Marin County en Wine Country. Het meest toeristische gedeelte van de stad lijkt op een stuk taart, waar Van Ness Avenue en Market Street de twee zijkanten vormen, en Embarcadero de ronde rand. De kersen op die taart zijn Union Square, het Financial District met zijn wolkenkrabbers, het stijlvolle Civic Centre, de wijk Tenderloin (stilaan een van de betere wijken aan het worden), Nob Hill (wordt ook Snob Hill genoemd…, de woonplaats van veel rijken), Chinatown, North Beach en Fisherman’s Wharf. In het zuiden liggen SoMa (South of Market), the Mission (de Latino-wijk) en Castro (de gay-wijk).

Het gebied ten westen van Van Ness tot aan de oceaan omvat de chique wijken Marina en Pacific Heights, de door een veelheid aan nationaliteiten bewoonde Richmond en Sunset Districts en het uit hippietijden stammende (en nog steeds ietwat weerbarstige) Haight-Ashbury. De grootste parken van de stad liggen ook in deze zone: the Presidio, Lincoln Park en het Golden Gate Park. In de baai is Alcatraz een bezoek waard. Hoewel de gevangenis amper 30 jaar operationeel was, is ze toch uitgegroeid tot een icoon, waar al heel wat films aan zijn gewijd. Aan de ‘overkant’ van de brug liggen enkele rustige wijken (zoals Sausalito), vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad, en het Muir Woods National Park, met een aantal reusachtige sequoia’s.

 • De ideale periode om San Francisco te bezoeken:
  • april
  • mei
  • juni
  • september
  • oktober

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!