Beleving

Bucket list: per Royal Enfield door India

Motorliefhebbers en avonturiers, dit is een must-do! De Royal Enfield is een legende, daarmee door het Indiase landschap scheuren is simpelweg legendarisch.

Wat?
Vanuit een grote passie voor motorrijden en de Enfield in het bijzonder, stichtte een groep liefhebbers zes jaar terug de 'Enfield Riders'. De groep deskundigen begeleidt vandaag groepen enthousiastelingen tijdens tours van 6 tot 15 dagen door een stukje bekend of minder bekend India. Voor medereizigers die de moto niet opwillen, is er een luxueuze SUV die meereist in hun kielzog en er is ook steeds een back-up ondersteuningswagen die technische assistentie biedt tijdens de reis. Bij een technisch probleem bent u dus in een tel geholpen, zo hoeft uw reis nooit lang opgehouden te worden. Ook verschillende accessoires (helmcamera, tent, motortassen, ...) kunt u tijdelijk huren. 
De organisatie heeft 25 motorfietsen ter beschikking, gaande van de eerder bescheiden Royal Enfield Electra 350cc tot de impressionante Royal Enfield Himalayans 411cc. Er werd onlangs ook een 'woman unit' uit de grond gestampt. 

Waar? 
Motorrijden in India is de laatste jaren zeer populair geworden. Ook nieuwe delen van het land worden meer en meer per moto verkend. De routes zijn divers: zo kan u tussen Goa en Mumbai langs de Indische Oceaan cruisen, in het uiterste noorden in de Himalaya-regio naar Himachal Pradesch (tussen Leh en Chandigarh aan de grens met China) of richting Kasjmir. Ook Klein-Tibet kan: hier rijdt u door de Leh-vallei op 3.500 meter hoogte, omringd door bergtoppen die tot 6 kilometer hoog priemen. En vergeten we Rajasthan (met Jaipur, Jaisalmer, Johdpur, Udaipur en Pushkar) en Kutch niet.

Wil u eerder een korte daguitstap per moto ondernemen? Dan kan u vanaf Mumbai in een daguitstap per moto naar Dabosa Falls en de Sula-wijngaarden. Is er dus weinig tijd, is achter het stuur van de Royal Enfield kruipen toch perfect haalbaar.
Naast India kunt u een gelijkaardige trip ondernemen in Bhutan, Sri Lanka, Nepal en Thailand.

Hoe?
Interesse? Vraag ons meer info, we helpen u graag verder!
Bekijk alvast deze prikkelende, korte introfilm van de Trans-Himalayan of de mini-documentaire met prachtige natuurbeelden en getuigenissen van de trip door Ladakh (15 drivers, 15 dagen, 1.500 kilometer).