Beleving

Culinaire treinreis van Singapore naar Bangkok (maart 2018)

Een luxueuse treinreis vanaf Singapore, dwars door Maleisië en Thailand tot in Bangkok, dat is al een bijzondere ervaring. Voegen we daar ook nog een culinaire verwennerij aan toe, dan wordt het helemaal uniek. Voor dat laatste beroepen we ons op de vaste chef-kok aan boord, Yannis Martineau, en (voor deze gelegenheid) gastchef Luke Mangan.
Welkom aan boord van de culinaire Eastern & Oriental Express!

 

Van Singapore ...

Singapore is een culinaire smeltkroes: u staat zo van Chinatown in Little India en van de ene kleurrijke markt op de andere. Daarnaast zijn er een bruisend uitgaansleven, interessante winkelstraten, een sfeervol koloniaal centrum en het levendige Sentosa-eiland. 
Op 1 maart verwelkomen de beide chefs u op de lokale markt. Ze nemen u mee op de markt en introduceren de kruiden en ingrediënten die hun keuken inspireren en typeren. Zaken die u de volgende dagen aan boord dus zeker nog zal mogen ervaren. Ze laten u ook proeven van de enorme variëteit aan streetfood waarvoor Singapore bekend staat. 
Daarna is het tijd om aan boord te gaan van de trein. 
 

 

... tot Bangkok ...

U stapt aan boord van de Eastern & Oriental Express, de Belmond-luxetrein door het exotische oosten. De trein telt verschillende cabines (Presidential, State en Pullman) elk met eigen badkamer (douche, toilet) en voorzien van airco. Aan boord zijn een restauratiewagon, observatiewagon en een salon met bibliotheek en boetiek. 

1 maart: Singapore - Maleisië
De reis aan boord van deze luxueuze trein, de Eastern & Oriental Express, gaat noordwaarts. U passeert de Straat van Johore (die Singapore van Maleisië scheidt) en rijdt Maleisië binnen. Een mooi landschap met rubberplantages en wuivende palmen glijdt aan u voorbij. De komende dagen zal u worden verwend met exclusieve culinaire ervaringen en een scala aan gerechten bereid aan boord door de Australische topchef. Terwijl de trein in noordelijke richting rijdt, wordt de afternoon tea in uw cabine geserveerd. In het observatierijtuig kan u genieten van de voorbijglijdende landschappen. ’s Avonds wacht u een heerlijk diner in het sfeervolle restauratierijtuig waarna u in de bar kennis kan maken met medereizigers.

2 maart: Maleisië - Thailand

De steward serveert het ontbijt in uw compartiment. Daarna arriveert de trein in Kuala Kangsar, de officiële residentie van de Sultan van Perak.
U heeft de keuze uit twee uitstappen. De eerste excursie laat u onderdompelen in het Maleisische plattelandsleven. De dorpelingen verwelkomen u met een dans van hun traditionele gevechtsporten en bieden u één van hun lokale gerechten en dranken aan. Tijdens een geleide wandeling door de rijstvelden krijgt u uitleg over het hele verwerkingsproces ervan. 
De tweede excursie begint met een wandeling door rubber-, bananen- en durianplantages. Dan wandelt u onder begeleiding van een natuurgids de heuvel op. U wordt beloond met een panoramisch uitzicht over het dorp en zijn omliggende rijstvelden. 
Terug aan boord voor de lunch en een relaxte namiddag. Na de middag treint u verder langs rijstvelden en kalksteenformaties richting Thailand. U kunt de exotische landschappen ook bewonderen vanuit de observatiewagon achteraan de trein.
Chef Luke zal een toelichting geven over de kruiden die hij deze avond zal verwerken voor zijn 3-gangen diner.

3 maart: Thailand
Na het ontbijt wordt gestopt in Kanchanaburi. Ook hier heeft u de keuze uit enkele excursiemogelijkheden. Het klassieke bezoek omvat een tocht met een lokale boot op de Khwae Yai-rivier met een mooi uitzicht op de typische Thaise huizen in teak langs de oever. Uw gids geeft uitleg over de aanleg van de spoorweg en brug, gebouwd door geallieerde gevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na een bezoek aan het oorlogskerkhof Don Rak terug naar de trein. Een meer actieve mogelijkheid : vanaf het dorpje Nong Kao gaat u ong. 1 uur fietsen door de vruchtbare rijstvelden en bezoek aan een Thaise boerderij. De derde keuze is eerder culinair getint : eerst naar de lokale markt, daarna neemt u deel aan een kookles. 
Terug naar de trein. Terug aan boord voor de lunch terwijl de trein verder spoort naar Bangkok waar uw onvergetelijke reis eindigt na de middag.

 

... in culinair gezelschap. 

Naast de vaste chef-kok Yannis Martineau wordt het keukenteam voor deze culinaire trip versterkt met de Australische Chef Luke Mangan. De man genoot een sterke klassieke opleiding en groeide in de keukens van tal van top-en sterrenrestaurants uit tot een chef-kok. In 1999 opende hij zijn eigen restaurant in Sydney, dat snel met lovende kritieken en talrijke onderscheidingen werd beloond. Naast de opening van drie restaurants heeft Luke ook verschillende kookboeken op zijn palmares staan. 

 

Interesse?

  • Prijs vanaf 2.440 EUR/persoon (verblijf in een tweepersoonscabine Pullman)
  • Deze prijs omvat alle vermelde excursies met Engelstalige begeleiding; vermelde maaltijden (dag 1: diner; dag 2: ontbijt/lunch/diner; dag 3: ontbijt/lunch), dranken tijdens de maaltijden, huiswijn/lokaal bier in de bar, koffie/thee/water.in de cabine
  • Deze prijs is exclusief vluchten, transfers naar station (vertrek/aankomst), overige dranken, verzekering, fooien, persoonlijke uitgaven en overige diensten dan vermeld. 
  • Dit programma kan aansluiten op een cruise tot Singapore of geïntegreerd worden in een reis door Thailand/ Zuidoost-Azië. 
  • Voor meer info contacteer ons!