Beleving

De beste ham ter wereld

Zeg niet zomaar ham tegen het lekkerste wat Andalusië te bieden heeft: de Ibérico ham. Een ham met vele namen, smaken en verhalen. Een beleving als deze geeft u de mogelijkheid de ham van wel heel dichtbij te zien en proeven. Achteraf heeft deze buitengewone ham geen enkel geheim meer voor u.

We trekken naar de Sierra de Aracena, het ongerepte Andalusië in het zuidwesten van Spanje. Een rustige, authentieke streek én de bakermat van de heerlijke Ibérico-ham. Een kwaliteitsvolle jamón ibérico is het resultaat van jarenlang geduldig wachten, van enorme passie en  gedrevenheid. En nog meer van een grote knowhow, waar we u tijdens deze korte reis mee laten kennismaken. We nemen u op sleeptouw tussen de vele eik-en kurkbomen, de biotoop én het dieet van de Ibérico-zwartpootvarkens (pata negra). U leert, als liefhebber, meer over de strenge reglementering die de kwaliteit van de ham dient te garanderen. Een bezoek aan de hamdrogerij leert u vervolgens de verschillende stadia  die de ham doorloopt en hoe de streek mee de smaak van het stukje ham bepaalt. Een proeverij van de Cebo en Bellota-ham, vergezeld van nog enkele andere lokale specialiteiten, kan niet ontbreken.

Een alternatief bezoek is onze tweede activiteit: een rondleiding in La Gruta de las Maravillas (de grot van de wonderen), een grot van 2 km met prachtige stalactieten en glinsterende kristallen. Vooral de 'diamantzaal' blinkt (letterlijk) uit boven de anderen. Nemen we u ook mee naar Minas de Rio Tinto? Een privégids vertelt u alles over deze openluchtmijn, een natuurlijke exploitatie naar ijzer, koper en zilver. Het maanlandschap geeft prachtige verhalen prijs.

 

Dit arrangement boekt u vanaf 405 EUR als onderdeel van uw reis door het zuiden van Spanje en omvat:

  • Geleid bezoek én proeverij in een hamdrogerij
  • Geleid bezoek Gruta de las Maravillas (+- 45 min.)
  • Geleid bezoek Minas de Rio Tinto met privégids (+- 4u)
  • Accommodatie: 3 overnachtingen in Convento de Aracena (4*)
  • Dagelijks ontbijt
  • Reisdocumentatie

inspired by Caractere