Beleving

Firenze alternatief!

Firenze, stad van denkers, bouwers en beeldhouwers ...
Brunelleschi, Donatello, Da Vinci, Machiavelli, Michelangelo, Galilei, de Medici en Alighieri waren er thuis en bezorgden de stad zijn klassevolle uitstraling, zijn elegantie, zijn finesse. De stad ademt verleden, elke plek vraagt om een verhaal. Elke steen was een stap vooruit in de bouwkunst van de renaissance, elk beeldhouwwerk het resultaat van een noeste arbeid van zijn ontwerpers.

Firenze verkennen kan uiteraard op eigen houtje, maar kan ook voor u georganiseerd worden. Zo ontdekt u de stad met open vizier, met al uw zintuigen en in alle comfort. Daartoe zijn verschillende arrangementen te voorzien, afhankelijk van uw voorkeur en interesses. Bij de ene ervaring staat het culinaire centraal (u bent immers in Italië), bij de andere draait het om renaissance-kunst (u bent immers in Italië) en bij nog andere staat de lokale chianti-wijn voorop (u bent immers in Italië). We geven u een greep uit het aanbod van mogelijke alternatieve manieren om deze fijne stad te verkennen:

  • Een eenvoudige, maar efficiënte manier om de stad te verkennen, is een gegidste wandeling met gids doorheen het stadscentrum.
  • Liefhebbers van de Florentijnse musea kunnen terecht in het Uffizi voor een museumbezoek met gids en aansluitend ontbijt in de Uffizi Gallery, of een bezoek aan de David van Michelangelo in de Academia. Er valt zelfs een privé-diner met muziek te voorzien in de Accademia aan de marmeren voeten van David. Wilt u zelf aan de slag, dan is er een 'fresco-schilderles' met professionele begeleiding.
  • Fotogeniek Firenze verzilveren in een mooi kiekje? Op de 'photo tour' vergezelt een professional u met welgekomen advies om uw bezoek aan Firenze op plaat vast te leggen.
  • Wie zich wil verdiepen in de bouwkunst van het Firenze van de renaissance, kan een architectuurwandeling boeken doorheen de Florentijnse paleizen.
  • Toscane verkennen kan per vespa, fiets en tandem, zelfs te paard en tuktuk. De Florentijnse wateren lenen zich perfect voor een boottochtje in een 'barchetto', de Florentijnse versie van een gondola. U kan mee langs enkele markten in de stad of doorheen de botanische tuinen dwalen.
  • Culinair en Firenze gaan hand in hand. Al eens een kookworkshop overwogen, waar anders dan in Italië? U kan de 'Wanne be Italiano' kookles volgen, pizza's en 'gelato's' leren maken met professionele koks. 
  • Trekt u de heuvels rond Firenze in, dan kan u intekenen voor een Wine Tour te paard en koets, een dineetje laten serveren in een wijnkelder, ...
  • In de ruimere omgeving van Firenze kan u richting Sienna, San Gimignano en Venetië.
  • Trekt u met uw jonge gezin naar de Toscaanse hoofdstad, dan kan u de 'My happy Florence' tour volgen met een variëteit aan activiteiten.
  • ...

Sommige van deze activiteiten zijn in groep, maar kunnen ook individueel worden geboekt voor u. Vraag ernaar in ons kantoor: we helpen u maar al te graag verder!