Beleving

Glamping in Oman

Glamping oftewel 'glamoureus kamperen' is het comfort van een hotel gecombineerd met een kampeerervaring in een unieke, natuurlijke omgeving. Bij glamping in Oman, betekent dat een compleet ingerichte, luxueuze, sfeervolle tent die klaar staat voor een overnachting in de woestijn van Wahibi Sands, Jebel Akhdar, Al Hamra of Wadi Bani Auf.
Uw tent kan worden opgezet op verschillende locaties 'off the beaten track': in de ongerepte natuur, in een afgelegen baai, tussen de golvende zandduinen, ... De tent is individueel, ruim, comfortabel en uniek ingericht met authentieke materialen.Elke tent is minstens 5 m in diameter en 3 m hoog. Daarnaast beschikt u ook over een privé-badkamertent. 's Morgens wordt een continentaal ontbijt geserveerd met heerlijk vers fruit. De dag afsluiten doet u telkens met een dreigangendiner onder de sterrenhemel of op het witte strand.

Programma

We bieden u een 3-daags programma op basis van half pension aan. Optioneel kan u verschillende activiteiten aanvragen, zoals kameelrijden of een tocht per quad door het Omaanse zand. 

Dag 1 : Muscat – Quiryat – Sur – Wahiba Sands (O/L/D)
Om 08u vertrekt u vanuit Muscat per 4x4 naar Wahiba Sands, via de pittoreske en ruige kust. Onderweg krijgt u een adembenemend zicht over de blauwe wateren van de Golf van Oman en de ongerepte witte stranden, u krijgt de kans om flamingo's en adelaars te spotten en passeert het visssersdorp Quriyat. U stopt bij de mooie Wadi Arabayeen (met zijn diepe azuurblauwe waterpoel omgeven door dadelpalmen) en de spectaculaire Bimah Sinkhole, een spectaculaire kalksteen krater met blauw groene water. Op een heldere zonnige dag kan u langs de kust misschien haaien zien zwemmen, of gazellen zien springen door het landschap. Een volgende stop, het Mausoleum van Bibi Miriam te Qalhat, is een stille getuige uit het verleden. Vanaf hier begint de weg te slingeren door de bergen.
De lunch is voorzien in een hotel te Sur. Vervolgens komt u in de Wahiba Sands, een enorme massa van golvende rode en witte zandduinen tot wel 200 meter.
Uw tent is in gereedheid gebracht en uw chef zorgt voor uw diner.

Dag 2 : Wahiba Sands – Wadi Bani Khalid (O/L/D)
Een vroeg ontbijt start de dag. U bezoekt vervolgens een bedouïnenfamilie, een manier om het gastvrije Oman te leren kennen. Uw woestijnervaring gaat verder met een rit naar Wadi Bani Khalid, één van de mooiste oases van Oman met diepe azuurblauwe waterbronnen en liefelijke dorpjes. Hier geniet u van een picnick/lunch. Uw chef zorgt 's avonds voor het diner.

Dag 3 : Wahiba Sands – Muscat (O/L)
Na uw ontbijt vertrekt u naar Nizwa. Deze rit loopt opnieuw door het mooie afwisselende landschap van het binnenland. In dit oasestadje bezoekt u het kolossale fort en de soek. De lunch is voorzien in een hotel in de stad. Daarna vervolgt u uw weg naar Muscat met onderweg een stop in het pittoreske dorpje Birkat Al Mauz, waar u een wandeling door de groene dadelplantages kunt maken.

Praktisch

VANAF 2115 EURO PER PERSOON
aanbod geldig voor verblijf tussen 15 maart en 30 april enerzijds en tussen 15 september en 30 oktober 2016 anderzijds
Prijs op basis van verblijf van 2 personen in 1 tent

inclusief ..

 • logies in een luxetent (slaaptent + privé-badkamertent met alle comfort)
  o.b.v. half pension (ontbijt + diner)
 • 3 dagen vervoer per 4x4
 • Engelstalige chauffeur
 • 3 lunches
 • toegangsgelden
 • lokale taksen

exclusief ...

 • vluchten
 • optionele uitstappen en excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • annulatie-en reisverzekeringen