Beleving

Divers Chili in 12 dagen

Twee weken reizen door Chili geeft u de mogelijkheid de enorme diversiteit van het land en de hoogtepunten van het land echt te leren kennen. U reist vanaf Santiago en Valparaiso naar de gletsjers en fjorden van het zuidelijke Patagonië, richting het dieprode dorre woestijnlandschap van de Atacamawoestijn in het hoge noorden en naar het meren-en vulkanenlandschap van Pucon. Even op adem komen van alle fantastische landschappen doet u in vijf topresorts, even verschillend als het landschap waar ze in zijn neergepoot: van een Victoriaans paleis in een drukke stad over een organische boerderij tot een oude fabriek in Patagonië.


Programma

1 nacht The Singular Santiago (Santiago de Chile)

Santiago is de hoofdstad van Chili. Het is de plaats waar u aankomt na een lange reis vanaf Europa, dus is een rustige nacht aangewezen, even terug op adem komen. U hebt de tijd de stad te bezoeken (Plaza de Armas, Monedo Palace, zijn barokken gebouwen en smalle straatjes, het panorama vanaf St. Lucia Hill) of de wijnregio rond de hoofdstad te verkennen. 
Het hotel ligt in de bohemién-chic wijk Lastarria en noemt zichzelf luxueus, stijlvol en comfortabel. Het hotel heeft Franse architecturale invloeden in een moderne architectuur, een rooftopbar met dito zwembad, een 400 m² grote spa en fitness. Er zijn 62 kamers. In het restaurant worden Franse maaltijden geserveerd alsook lokale speciliteiten. 

3 nachten The Singular Patagonia (Puerto Natales)

Patagonië is 'mind-blowing': het einde van de wereld, een extreem gebied van uitersten. Denk besneeuwde bergtoppen, snelstromende rivieren en watervallen, gletsjers en spiegelgladde ijskoude meren …. en u komt al een klein beetje in de buurt. Al moet u er vooral zelf heen om het aan de lijve te ondervinden. U landt in de officieuze hoofdstad en de grootste stad van het gebied, Punta Arenas. Van daaruit moet u naar Torres del Paine National Park en de gletsjermeren van Balmaceda en Serrano wil u Patagonië ten volle leren kennen. In Patagonië bent u om te genieten, weggeblazen door de kracht van Moeder Natuur. U kan er tijdens uw verblijf vogels spotten, paardrijden, fietsen of wandelen. Vossen en guanaco's zijn hier de vaste inwoners.
Het hotel The Singular ligt bij Puerto Natales' Fjord of Last Hope. Het hotel in Puerto Bories, aan de voet van Torres del Paine, is gehuisvest in een oude koelfabriek uit 1915 die de streek jarenlang een enorme economische boost gaf. Nu is het een nationaal monument. The Singular beschikt over een binnen-en buitenzwembad, sauna, spa, 2 restaurants, een bar tussen de oude machines van toen, een museum dat de geschiedenis oprakelt, ... Er zijn verschillende excursies mogelijk van kayakken over paardrijden tot zeilen. De 57 kamers kijken allen uit over de fjorden.
U vindt het hotel ook hier terug voor meer info. 

4 nachten Vira Vira (Pucon)

Vira Vira ligt nabij Pucon, een geliefde vakantiebestemming voor de Chilenen zelf. Het groene landschap is er één van meren, rivieren, parken en indrukwekkende vulkanen. 
Het hotel is een organische boerderij, waarmee u op het Chileense platteland lijkt te zijn beland. Het hoteldomein is 40ha groot en ligt bij de Liucara-rivier. Er zijn hot tubs op het hoteldomein. 
Het gebied leent zich tot trekking, rafting, zeilen, vliegvissen, klimmen, kayakken, skiën en sledetochten, ... 

3 nachten Alto Atacama (San Pedro de Atacama)

In tegenstelling tot Patagonië is er in Atacama nagenoeg altijd stralende zon te spotten. Vanaf Calama Airport betreedt u het gebied op 2.500 meter hoogte; San Pedro de Atacama is de toegangspoort tot de Atacama Desert. Het gebied laat u niet onberoerd achter; vooral de Cordillera del Sal, de Tatio-geisers en de flamingo's bij Laguna Tara zijn indrukwekkend. Atacama is de droogste en heetste woestijn op onze bol en toch is de natuur er divers en indrukwekkend. Dit is de bakermat van de Atacamena-cultuur. 
Alto Atacama lijkt net niet op te gaan in de terracotta gekleurde heuvels in het landschap.  Het hotel is in perfecte symbiose met zijn omgeving. Het hotel beschikt over een zwembad en Puri spa met jacuzzi, zes verschillende buitenzwembaden, sauna's, stoombaden, ... U kan ook de telescoop van het hotel raadplegen of gewoon plaats nemen in de buitenlounge om naar een immer sterrenrijke hemel boven de Chileense woestijn te turen. De 32 elegant ingerichte en comfortabele kamers en suites beschikken over een terras / patio naast de San Pedro-rivier. Meer dan 30 excursies laten geen seconde van uw verblijf leeg als u dat wenst. 
 

1 nacht Palacio Astoreca (Valparaiso)

Einde van uw Chileens verblijf. Vanuit Santiago staat u snel in Valparaiso, de belangrijkste haven van het land en de culturele hoofdstad van Chili. Deze levendige UNESCO-erkende stad bulkt van fijne bars en gezellige restaurants waar verse vis (verser kan niet) op tafel verschijnt. De stad heeft een aangenaam, alternatief bohemisch sfeertje met verschillende kunstgalerijen en het huis van Pablo Neruda, Chili's Nobelprijswinnende dichter.
Uw hotel ligt in de historische wijk van de stad (en dus dicht bij alle trekpleisters) en is ondergebracht in een Victoriaans paleis van de vorige eeuw, dat nu is omgetoverd tot dit exclusieve boetiekhotel. Het hotel opende in 2012 de deuren. Er zijn 23 kamers met zicht op de stad en de Pacifische Oceaan. Er zijn een pianobar, bibliotheek, hammam, zwembad en wijnkelder. 
Tijdens uw verblijf hebt u de mogelijkheid de fijne, gezellige stad te verkennen, alvorens terug huiswaarts te trekken. 

 

Praktisch

Bij reizen binnen Chili kan u niet om een aantal binnenlandse vluchten heen, gezien de grote afstanden en het vaak moeilijk te doordringen landschap.