Beleving

Hotels met een wauw-setting, de wereld rond

Hier en daar op onze bol zijn er een aantal hotels die werkelijk compleet zijn, waar werkelijk niets valt op aan te merken. Of toch al helemaal niet op hun ligging. We trekken de wereld rond en kozen voor u op elk continent één hotel dat er uit springt door zijn unieke setting. De ene keer een oranje-rode duinenpan vol wilde dieren, de andere keer een eiland in een donkerblauwe baai, dan weer een hotel op het punt van een woeste rotskust of met het overweldigende panorama van een gigantische monoliet vanuit het kamerraam. Wij konden moeilijk kiezen ...

NAMIBIË
Wolwedans Dunes Lodge (Namib Rand)
Wolwedans is de naam van een collectie kampen, elk met hun eigen specifieke karakter. Maar allen bevinden ze zich in het prachtige Namib Rand Reserve, een 200 000 ha groot stuk Afrikaanse woestijn in het zuiden van het land. Dit stuk woestijn is één van de oudste ter wereld en is de vaste woonplaats voor de oryx, sprinbok, hyena, giraf en zebra. Daarnaast vindt u hier ook de geheimzinnige 'fairy circles' waarvan u er zelfs ééntje kan adopteren (we verzinnen het niet). In deze adembenemende setting, de natuurlijke schoonheid van Zuid-Namibië, ligt 'Dunes Lodge', een perfecte illustratie van glamping: elegant kamperen, met een warm onthaal en persoonlijke service voorop.

THAILAND
Six Senses Yao Noi (Phuket)
Halverwege tussen Phuket en Krabi, ten midden van de Andamanzee en de spitse toppen van Phang Nga Bay, ligt het pittoreske eiland Koh Yao Noi. Als u een plek zoekt om een comfortabel verblijf op het eiland door te brengen, is er maar één adres: Six Senses Yao Noi. Dit hotel is slechts per boot bereikbaar, wat meteen het intieme karakter van het resort verklaart. U voelt zich hier meteen thuis door de hartelijke, persoonlijke ontvangst en gastvrije crew. Het hotel is, om het met een cliché te omschrijven, een klein stukje paradijs op aarde: alle luxe, ruim uitgeruste kamers, culinaire hoogstandjes en paradijselijke stranden met een bergachtige jungle als achtergrond worden uw deel. Het eiland is bovendien de ideale uitvalsbasis voor een boottocht naar de kalkrotsformaties in de baai van Phang Nga.

SPANJE
La Donaira (Andalusië)
La Donaira is een Andalusische 'farmhouse' met zicht op Grazalema Natural Park en in de onmiddellijke nabijheid van verschillende nationale parken ten zuiden van Sevilla. Deze traditionele plek biedt een eco-luxury-ervaring aan met respect voor traditie, eenvoud en natuur. Het hotel ligt op een 250ha groot domein, tussen 650 en 1100m hoogte. 160ha daarvan is eikenbos, 3ha is voorbehouden voor een eigen wijngaard. Zich thuis voelen is uw enige makkelijke opdracht. U bereikt het hotel vanaf Ronda, Sevilla of Granda; meteen ook drie geliefde uitstapjes tijdens uw verblijf hier. Daarnaast is het ook de ideale startplaats voor een hiking, trekking, MTB-tocht, paraglide, ballontocht of yogasessie.

CHILI
Tierra Atacama (Atacama woestijn)
Op de site van een oude stopplaats voor kuddes, werd dit hotel gebouwd. Deze plaats, in het uiterste noorden van Chili, was een favoriete stopplaats voor herders op weg van Argentinië naar de haven van Antofagasta, voor een rust-en eetpauze. De oude muren van de site werden bewaard en maken nu integraal deel uit van het resort. Het Tierra Atacama ligt in een wauw-landschap: de Licancaburvulkaan en de heuvels van de Andes om de hoek; geisers en meren, groene canyons, maanlandschappen, zoutvlaktes met flamingo's, zandduinen en warmwaterbronnen wisselen elkaar moeiteloos af en dingen om uw onverdeelde aandacht. In dit oogverblindende decor werd het Tierra Atacama gebouwd: alle gewenste luxe in een strak, rustgevend en integer kader. Ook de tuinen en terreinen rond het hotel werden zorgvuldig uitgewerkt door de landschapsarchitecte Teresa Moller: oude irrigatiekanalen en eeuwenoude bomen doorstonden feilloos de geslaagde renovatie van de site.  

CANADA
The Wickaninnisch Inn (Tofino)
Met rechtstreekse toegang tot Chersterman Beach, op de verlaten westkust van Vancouver Island en aan de rand van het Pacific Rim Nature Reserve ligt dit hotel op een uitstekende locatie om de Tofino Region te verkennen. Het situeert zicht op een rotspunt, omgeven door water langs drie zijden en een eeuwenoud bos als achtergrond. Het hotel ligts op slechts 5 km afstand van Tofino. The Wickaninnish Inn, dat zich profileert als 'groen hotel', werd opgericht in 1955 als familiebedrijf en is sindsdien uitgegroeid tot een vaste waarde in de regio. Het hotelinterieur is erg authentiek en karaktervol: ceder-en sparrenhout, steen en drijfhout met overal grote ramen. Op dat laatste is een hele filosofie gebouwd: in elke kamer is een unieke stoel uit wrakhout geplaatst en in de foyer staat het 'masterpiece'. De slogan van het hotel lijkt, wat ons betreft, alvast perfect op zijn plaats: "rustieke elegantie aan de rand van de natuur".

AUSTRALIË
Longitude 131° (Ayers Rock)
Ayers Rock, Uluru in de volksmond, is een enorme monoliet in de Australische Outback. Ook wel 'The Red Centre' van Australië, het icoon van het land genoemd. U ziet eindeloos rood zand en enorme lege vlaktes met alleen deze immense rotsformatie erin neergeplant die op elk moment van de dag baadt in verschillend zonlicht. Verderaf van de Australische kusten komt u in Australië niet, meer desolate vlaktes en enorme leegte als hier bestaan niet. In deze merkwaardige setting ligt het luxueuze, maar ecologisch gevoelige 'Longitude 131°'. Dit resort ligt aan de poorten van het Uluru-Kata Tjuta National Park, UNESCO-werelderfgoed in het hart van Australië. Reken op een unieke persoonlijke service en een prachtige accommodatie in een rustiek kader voor uw verblijf in de Australische desert van Northern Territory.