Beleving

Once in a lifetime: intiem varen rond Indonesië (Traveller Made)

'Tiger Blue' is de naam van een atypische 34 meter lange 'phinisi boat' waarmee u de wateren rond Oost-Indonesië kunt verkennen. Het schip, met zijn 2 masten en 7 zeilen, telt slechts 5 cabines en is, ondanks het traditioneel werd ontworpen, van alle modern comfort voorzien. Elke cabine beschikt over een kingsize bed of 2 single beds, een badkamer met douche, voldoende bergruimte en airconditioning.

Er zijn twee opties: u kunt het schip charteren om met maximaal 12 personen aan boord te genieten van een op maat gemaakte reis of u huurt één van de vijf cabines individueel af tijdens een vooraf bepaalde, meerdaagse rondreis. Elke tocht wordt steeds zorgvuldig begeleid en van alle comfort voorzien door een gecombineerde Europese en Indonesische crew aan boord.

Aan boord rest u niets anders dan ontspannen en zonnebaden op het dek en daarna lekker tafelen (een stukje quality time met het gezin) aan de lange tafel op de boeg. Smullen kan van de heerlijke gerechten met verse ingrediënten die voor u worden bereid op elk moment van de dag: verse papaya's en zoete mango's, brood, ei, sap, koffie, thee, salades, sashimi, BBQ, sorbet, curry's, ...
Voor sportievere opvarenden is er voldoende materiaal aan boord om te snorkelen, vissen, kayakken, wakeboarden, waterskiën, ... Duiken kan ook, met een speciale 'dive master' aan boord, zo'n 4 tot 5 keer per dag. U duikt er langs de manta rays en doorheen de koraalriffen.
Wilt u daarna terug het vaste land onder de voeten voelen, onderneemt u een stevige wandeling op één van de eilanden waar wordt halt gehouden. 's Avonds geniet u van een indrukwekkende sterrenhemel vanop de exotische stranden of nipt u van een lekkere cocktail tijdens het kampvuur op het witte zand.

Voor de vaste trajecten (indien u een individuele cabine boekt) zijn, afhankelijk van uw keuze en het meest ideale seizoen, drie trajecten mogelijk:

  • Komodo NP: Komodo is een nationaal park en UNESCO-werelderfgoed, thuishaven van de Komodovoraan die alleen op dit eiland voorkomt. U brengt tijd door op verschillende eilanden, kan duiken en snorkelen.
  • Raja Ampat: U verkent West-Papua, vaart doorheen een archipel van duizenden eilanden en kan kajakken door mangroves. Er is de mogelijkheid om te ontspannen op het strand of te snorkelen.
  • Banda Islands: Deze groep vulkanisch eilanden is gelegen in de Banda Sea, waar zowel de Portugezen, Nederlanders en Britten een stukje koloniale erfenis achterlieten tijdens de specerijenhandel van weleer. Zo is er het Fort Belgica te bewonderen. De eilanden garanderen een unieke combinatie van geschiedenis, cultuur en natuur.


U bereikt de startplaats van de cruise met een lokale vlucht vanaf Bali, Jakarta of Singapore.

 

Tiger Blue maakt deel uit van het Traveller Made-netwerk. Bij boeking van ons kantoor (Traveller Made-bureau) geniet u daarom ter plaatse van tal van voordelen.

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!