Beleving

Met de Solex door de Franse wijngaarden

Aan de voet van de Mont Ventoux, met de stafkaart op het stuur van uw E-solex, snort u door de wijn- en olijfgaarden van de noordelijke Provence. Op het dorpsplein van Villes sur Auzon, typischer gaat u het niet vinden, verwacht uw gastheer u voor een eerste wijnproeverij: rosé met lokale geitenkaas. Zijn uw smaakpapillen al geprikkeld? Goed zo, want het wordt nog smakelijker. Even verder mag de Solex even rusten tijdens de lunch. Op een ruitjesdoek, uiteraard. Een volledige tafel gedekt met knapperig stokbrood, smeuïge kaas, terrine, vers fruit en … lokale wijn. Kortom, een heerlijke picknick met zicht op de wijngaarden in een regio waar de tijd heeft stilgestaan. Frankrijk zoals het gedroomd wordt. In Carpentras proeft u de meest exclusieve en speciale kazen van Frankrijk. Een meester kaasmaker vertelt u er alles over… ‘in geuren en kleuren’. Had u graag een bijpassend wijntje?

“De Provence is al jaren mijn tweede thuis maar zo intens was het nog nooit. Rondtoeren met zo’n Solex door de wijngaarden, absolute vrijheid.”

Duur: 4 dagen (ev. als onderdeel van een langer verblijf) – Solex tocht enkel mogelijk van 1 mei t.e.m. 30 september

Prijzen: prijzen op aanvraag

Inbegrepen:

  • Halve dag (4 uur) met een E-solex met routekaart door de wijngaarden, incl. wijndegustatie en picknick-lunch
  • Bezoek aan een kaasmeester met degustatie, excl. dranken
  • 3 nachten op basis van kamer en ontbijt in hotel Château de Mazan (4*) of hotel Crillon le Brave (5*), alternatieven op aanvraag