Beleving

Myanmar vanop het water

Voor bezoekers van Myanmar is een cruise die Mandalay en Bagan met elkaar verbindt over de Irrawaddyrivier een absolute must! De 'olifantenrivier'  ontspringt in de Himalaya en voert dwars door Myanmar om na 1.550 km uit te monden in de Andamanzee. Vertrek en eindpunt zijn  beiden fantastische steden, maar ook onderweg is er moois met onder meer de Tant Kyi Pagode en de oude keizerlijke stad Ava.

Als dat alles dan ook nog eens in het luxueuze kader van 'The Strand' kan, dan is het ideale scenario van uw reis in het land van de tempels al grotendeels geschreven. The Strand is in feite een luxueus en legendarisch hotel in hartje Yangon (Zuid-Myanmar), maar sinds begin 2016 is in dezelfde stijl en met dezelfde hang naar perfectie de gelijknamige cruise toegevoegd.


Praktisch

U vaart in drie nachten van Mandalay naar Bagan (vertrek op vrijdag), in omgekeerde richting rekent u op vier nachten (vertrek op maandag). De vaarroute is mogelijk van januari tot april en van juli tot september. 


Genieten aan boord

Elk van de 28 kajuiten is voorzien van een kingsizebed (of twee twins indien gewenst), wifi, telefoon, TV, kluisje, badkamer met douche en toilet en airco. Er zijn ook telkens een teakhouten vloer en ruime raampartijen. 
Zo geniet u overal op het schip, en al zeker in de kajuiten, ten volle van het voorbijschuivende landschap. 
De kajuiten vallen onder te verdelen in vier types, verschillend in grootte, indeling en ligging in het schip:

  • Deluxe Cabin: 16,5m² (met bureau)
  • Strand Cabin: 23m² (met salon en dressing)
  • State Suite: 30,5m² (met salon)
  • Strand Suite: 40m² (met bureau, salon, dressing en privébalkon)

Tot de gemeenschappelijke faciliteiten aan boord horen een zwembad en zonnedek op het Upper Deck, het dek waar u het meeste tijd zal doorbrengen, al was het maar om de prachtige omgeving voorbij te zien schuiven. Voeg daar ook een kleine fitnessruimte en een spa/wellness aan toe. Dineren doet u in restaurant 'The Strand' met panoramisch zicht, maar voor speciale gelegenheden zet het team alles op alles om u een persoonlijk kader te bezorgen. Ook in de Sarkies-bar kan u steeds terecht voor een slok en een borrel. Er is zelfs een wijnkelder in het schip. Op de boot is ook een butler 24/24u beschikbaar voor u. 


Genieten van de omgeving

Aan boord geniet u vanzelfsprekend van de faciliteiten op het schip. Maar The Strand Cruise meert regelmatig ook aan om u de gelegenheid te geven niets te missen van de unieke schoonheid 'en route'. Er zijn dagelijkse excursies, maar ook uitstappen op maat kunnen worden voorzien.