Beleving

Ontdek de Siciliaanse chef in uzelf

Pure smaken en heerlijke wijnen (4 dagen of als onderdeel van een langer verblijf)
Prijs per persoon op basis van een tweepersoonskamer vanaf  € 445,00

Glanzend zwarte aubergines in de middagzon, heerlijk geurende verse basilicum, en sappige volle tomaten… Sicilië, het ingrediëntenparadijs voor iedere (hobby)kok die van pure smaken houdt. Chef Angelo Pumilia neemt u, in zijn blauw-wit betegelde open keuken, in het prachtig gelegen wine resort La Foresteria, graag mee op culinaire ontdekkingsreis doorheen de Siciliaanse kookcultuur. Aan de hand van 5 recepten, waarbij u zelf de handen uit de mouwen steekt, leert u de knepen van het vak. En uiteraard kunt u nadien ook proeven. Tijdens de lunch geniet u van uw zelfbereide gerechten, vergezeld van wijnen die de sommelier zorgvuldig voor u selecteerde.

En dat de Planeta-familie, eigenaars van La Foresteria, goed thuis is in de wijncultuur, blijkt uit haar talrijke wijndomeinen. Tijdens een bezoek aan de ‘Ulmo winery’ duikt u niet alleen in de geschiedenis van de Siciliaanse wijntraditie. U maakt ook kennis met het innovatieve productieproces eigen aan de Planeta-wijnen, waarbij het respect voor de natuur steeds op de voorgrond treed. Uiteraard is er een ‘wine-tasting’ van de bovenste plank voorzien. Kortom, de Siciliaanse keuken en haar wijntradities zullen voor u geen geheimen meer kennen.

Inbegrepen:

  • Hands-on kookles (van 9u30 tot 12u30) in het Engels en/of Italiaans, inclusief gebruik van schort, met aansluitend lunch met geselecteerde wijnen
  • 1 receptenboek per koppel: ‘Sicilia – The Cooking of Casa Planeta’, een reis doorheen Sicilië beschreven in +/- 100 recepten, met ook de recepten die aan bod kwamen tijdens de kookles.
  • Bezoek aan de ‘Ulmo winery’ en wijndegustatie (totale duur +/- 5 uur)
  • 3 nachten in het hotel La Foresteria inclusief ontbijt